Tőkés László își aşteaptă legitimaţia de revoluţionar la 21 de ani de la Revoluție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
László Tőkés a respins acuzaţiile conform cărora ar fi făcut jocul unor puteri internaţionale
László Tőkés a respins acuzaţiile conform cărora ar fi făcut jocul unor puteri internaţionale

Astăzi se împlinesc 21 de ani de când securiştii au încercat să-l ridice pe Tökés din casa parohială din Timişoara. Un fost deţinut politic acuză că pastorul ar fi făcut jocul unor puteri internaţionale. Între timp, Tökés se plânge că nu îi sunt recunoscute meritele.

La 21 de ani de la căderea comunismului, Tőkés László așteaptă încă legitimația de revoluționar

Ridicarea lui Tökés din casa parohială din Timişoara a generat o serie de proteste, care au reprezentat practic debutul Revoluţiei din 1989.
„Mişcarea pornită de Tökés la Timişoara nu a fost din dragoste faţă de neam, ci aşa a fost plănuit de alţii. El a fost doar un instrument în toată aceasta schimbare politică. Adevăraţii martiri au fost cei din închisori, cei care au murit pentru neam şi nu cei ce au jucat interesele altor puteri internaţionale”, a declarat la Oradea monahul Teodor Stănescu, fost deţinut politic.


Eurodeputatul Tökés László a respins aceste acuzaţii, prin intermediul şefului Biroului de presă din Oradea, Demeter Szilárd. „Mi se pare ciudat că încă nu au fost traşi la răspundere cei responsabili de violenţele din timpul lui Ceauşescu. Şi mai dureros este faptul că nici aşa-numiţii terorişti nu au fost condamnaţi, cei care au omorât oameni nevinovaţi şi iubitori de libertate, în decembrie 1989 – deşi, la o conferinţă despre comunism din Praga, fostul procuror militar Dan Voinea a afirmat că ucigaşii au fost identificaţi”, a transmis Tökés.

Un fost deținut politic spune că Tokes Laszlo a fost instrumentul puterilor internaționale, la revoluția din 1989

Autorităţile româneşti nu au considerat că László Tökés „merită” legitimaţie de revoluţionar.
Demeter Szilárd, consilierul lui László Tökés

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite