Măsuri de siguranţă luate târziu, după ce un corp de mobilier a căzut miercuri în mijlocul copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Grădiniţei 45 a fixat dulapurile, după ce un corp de mobilier a căzut ieri pe copii. Pentru a evita producerea unor accidente, toate dulapurile au fost verificate şi securizate în această dimineaţă.

Bucuria unei ieşiri la biserică a unor copii din grădiniţa 45 „Ion Creangă” din Oradea s-a lăsat miercuri cu o sperietură puternică şi câteva vânătăi, după ce partea superioară a unui dulap s-a prăbuşit, susţine unul dintre părinţi, în mijlocul micuţilor.


„Se putea întâmpla o tragedie. Jumătate dintr-un dulap supraetajat, de aproape doi metri, s-a rostogolit în aer şi a căzut invers, pe jos, între copii”, a spus Carmen Mihele. „Îmi fac griji pentru siguranţa copilului meu. Dulapul nu era prins în perete şi a căzut după ce a fost tras de către o fetiţă de numai trei ani, care are nasul julit şi vânătăi”, a relatat aceasta. Îngrijorată din cauza celor întâmplate, femeia a contactat-o pe Aurelia Bodea, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.


„Mi-a spus că, dacă toată lumea ar suna-o pentru orice problemă, ar înnebuni”, a povestit aceasta, subliniind că dulapuri precum cel care a căzut există în mai multe încăperi din grădiniţă.


Copii agitaţi


Eugenia Pop, directoarea grădiniţei „Ion Creangă”, a spus că a cerut notă explicativă tuturor celor care au lucrat ieri. „S-au luat măsuri pentru ca dulapul să fie fixat mai bine şi se verifică toate corpurile de mobilier. Din câte ştiu eu, dulapul doar s-a mişcat, fiindcă au ieşit două şuruburi”, a declarat Eugenia Pop. Aceasta crede că agitaţia şi bucuria copiilor care se pregăteau să iasă, trăgând câte trei de hainele agăţate pe umeraşe în dulapurile respective, au dus la nefericitul eveniment.

Nu s-a întâmplat nimic, a căzut un dulap. Doamna director trebuie să ştie mai multe.
Aurelia Bodea, inspector de specialitate

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite