Oradea se transformă în „pepinieră” de designeri, pregătiţi în condiţii europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Arte din Oradea va avea secţie de modă în viitorul an universitar. Studenţii de la Arte s-au mutat în noul sediu, cu încălzire eco şi dotări de ultimă oră, în care s-au investit peste 1.200.000 de lei.

După ce au fost alungaţi din Cetatea Oradea, care a intrat în restaurare, studenţii de la Facultatea de Arte Vizuale au rămas pe drumuri. „Am fost mutaţi dintr-un atelier în altul, chiar şi de două ori pe an”, a spus Marius Vesa, asistent universitar la sculptură. Din acest semestru, viitorii artişti beneficiază de un nou sediu, la standarde europene, cu ateliere speciale şi laborator de informatică, toate realizate din banii bugetului de stat.

 

image

Kecskes Robert, student la pictură


„Peste 600.000 de lei au fost investiţi în instalaţia ecologică de încălzire, realizată printr-un proiect al Facultăţii de Energetică. Practic, încălzirea se face prin pereţi”, a spus Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universitatea Oradea (UO). În plus, facultatea va avea o nouă specializare, de Modă şi Design Vestimentar, la care se va putea da admitere din vară. Reprezentanţii UO speră că aceasta va atrage un număr mare de aspiranţi la titlul de „designer vestimentar”.

image

Marius Vesa, asistent universitar la sculptură

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite