Daiana Ghender, fosta soţie a lui Cristian Tabără, dată afară de la ZOO, în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daiana Ghender a fost concediată pentru abateri disciplinare şi „dispariţia” a 13 lei, care au fost mutaţi într-un parc din Anglia, pentru a trăi în condiţii decente. Administratorul Grădinii Zoologice contestă decizia de desfacere a contractului de muncă, susţinând că a fost „eliminată” în vacanţă.

Daiana Ghender, cea care în calitate de administrator al Grădinii Zoologice din Oradea a rezolvat problema excedentului de lei de la ZOO, trimiţând 13 animale care la Oradea trăiau în condiţii mizere într-un parc modern din Anglia, a fost concediată. Conducerea Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) îi reproşează tocmai „dispariţia” leilor, care au fost transportaţi anul trecut în Anglia, pe banii unor donatori şi pe semnătura fostei conduceri RAPAS. Femeia spune că este înlăturată fiindcă nu poate fi manipulată şi că există interese mari pentru ZOO, care este în curs de modernizare şi va fi deschisă din nou, în vara lui 2012.


Persoană recalcitrantă


Florin Alexandru, purtător de cuvânt la RAPAS, a spus că miercuri s-a decis desfacerea contractului de muncă al administratorului ZOO, pe motive disciplinare. „Daiana Ghender a fost recalcitrantă la controalele efectuate şi nu s-a prezentat în faţa comisiilor de disciplină, unde ar fi avut ocazia să se apere. Salariata se află la a treia abatere disciplinară”, a relatat Florin Alexandru. Acesta a subliniat că lui Ghender i se reproşează dispariţia din gestiunea ZOO a peste 150 de animale.
„Nu s-au găsit acte pentru 13 lei, iar actele referitoare la celelalte animale lipsă  au fost incomplete”, a explicat Alexandru. Acesta a spus că Ghender a folosit, în interesul propriu şi al asociaţiei SOS ZOO, autoutilitara RAPAS şi că a lipsit de la locul de muncă deşi directorul RAPAS nu îi aprobase cererea de concediu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite