Investitorul imobiliar Călin Raita, judecat pentru că a înşelat mai multe firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au constatat că investitorul Călin Raita a prejudiciat 11 firme. Omul de afaceri este acuzat că ar fi ţepuit mai multe companii, din Oradea şi din ţară, furnizoare de materiale de construcţii.

Călin Raita a fost trimis în judecată în urma unei anchete făcute de procurorii orădeni, care s-au sesizat din oficiu, potrivit datelor existente la dosar, după ce au constat că omul de afaceri a comandat o cantitate foarte mare de materiale de construcţii, în perioada martie – aprilie 2009, pe care nu le-a achitat.


După ce s-a văzut cu marfa livrată, omul de afaceri a cesionat acţiunile pe care le deţinea la firma GSV Exim, unui orădean fără venit şi fără ocupaţie. Potrivit datelor existente la dosar, materialele comandate de Raita atunci au fost folosite la ridicarea cartierului de vile din Paleu.


Raita a prejudiciat astfel 11 firme, printre care Adeplast, Bramac, Tegola, cu peste 720.000 de lei. „În perioada 8 aprilie – 11 mai 2009, 90 la sută dintre buletinele la ordin, semnate de Călin Raita, au fost refuzate la plată”, se arată la dosar.


Raita neagă tot


Anchetatorii au subliniat faptul că dezvoltatorul imobiliar a continuat să preia marfă de la cele 11 firme, chiar şi după ce şi-a cesionat acţiunile firmei.  Omul de afaceri neagă acuzaţiile care îi sunt aduse. Mai mult, el susţine că este hărţuit de mai multe instituţii din Oradea, din cauză că refuză să „cotizeze”.


„Este o făcătură. Poliţiştii sunt foarte atenţi cu Raita şi se sesizează din oficiu pentru orice. Din ianuarie am zilnic controale la toate firmele. Însă nu pot să-mi facă nimic. Problema lor este că nu cotizez”, a declarat Călin Raita. El a spus, că în ciuda acuzaţiilor care îi sunt aduse, porneşte o investiţie de 25 de milioane de euro, în imobiliare, la Paleu şi în Oradea. „Problema lor e că am crescut prea mare. Dar atâta timp cât creez locuri de muncă, plătesc impozite la stat, nu au ce să-mi facă”, a precizat Raita.

Înşelăciune
Raita este acuzat că plătit materialele cu bilete la ordin fără acoperire

Cartier de vile

Conform dovezilor prezentate în dosar, materialele de construcţii plătite cu bilete la ordin fără acoperire au fost folosite pentru ridicarea a peste 100 de vile la doar  6 kilometri de Oradea, în localitatea Paleu.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite