Istoria violentă a unui acuzat de crimă: "Iepurilă" are dosare pentru lovire din 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicole Oros acuzat că a omorât un taximetrist în 2009 aşteaptă sentinţa
Nicole Oros acuzat că a omorât un taximetrist în 2009 aşteaptă sentinţa

Cercetat pentru uciderea taximetristului Bajkan Peter, Nicolae Oros avea dosar pentru lovire, datat din anul 2008. Nicolae Oros, zis şi „Iepurilă”, îşi va afla pedeapsa, în cursul săptămânii viitoare. Completul de judecată a rămas în pronunţare.

CITEȘTE ȘI

Nicolae Oros, poreclit și „Iepurilă“ a ajuns, din nou, în faţa celor care-l judecă pentru crimă

Principalul suspect în cazul morţii lui Bajkan Peter nu era uşă de biserică. Deseori, tânărul de 25 ani de ani, care a lucrat o perioadă ca taximetrist, avea excese de violenţă. „Nicolae Oros este cercetat pentru lovire într-un alt dosar”, a spus Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. „Iepurilă” a ajuns în atenţia procurorilor în urmă cu doi ani când pe numele său a fost depusă o plângere. Surse judiciare susţin că Oros şi-a lovit iubita. Acum bărbatul aşteaptă însă pronunţarea completului de judecată, după ce joi a fost adus în faţa instanţei în cazul uciderii taximetristului Bajkan Peter.

Instanţa, în pronunţare

În timpul procesului a apărut un element surpriză. Un martor care s-a aflat sub protecţia anonimatului. În mod surprinzător, procurorii bihoreni au renunţat la audierea acestuia. „Şi-a schimbat declaraţia şi a luat asupra lui toată vina”, au declarat surse judiciare. În aceste condiţii, completul de judecată se va pronunţat asupra sentinţei săptămâna viitoare, când Nicoale Oros va afla dacă va fi achitat ori condamnat. Cea mai solidă probă din dosarul în care este judecat Oros este proba ADN.

„Faptul că este stângaci, asociat cu traiectoria glonţului în corpul victimei, atitudinea acuzatului, amprentele şi apoi ADN-ul găsit pe manşon şi pe staţia de taxi, toate îi dovedesc vinovăţia”, a spus Viorel Gavra. Acesta a precizat că rezultatul expertizei ADN nu poate fi contestat. Arma crimei a fost un pistol de calibru 6,5 milimetri şi nu a fost găsit nici până astăzi.

Corpul neînsufleţit al lui Bajkan Peter a fost descoperit pe 12 februarie 2009, într-un şanţ de pe marginea drumului care duce spre Sântandrei. La câţiva metri de cadavru a fost găsită staţia din taximetru.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite