Romii care au fost expulzaţi din Franţa susțin că nu îi prinde iarna în Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe familii de ţigani bihoreni au făcut parte din prima tranşă de repatriaţi, alungaţi joi, din Franţa, în România. Potrivit informaţiilor primite de la Carmen Mitricioiu, de la Biroul Judeţean pentru Romi al prefecturii Bihor, cei şapte rromi sunt originari din localităţile Tinca, Ineu şi Crestur.

 Primarii din aceste sate spun că repatriaţii nu vor apuca să vadă zăpada din România. „Cei care s-au întors vineri dimineaţă au aici casă şi animale. Au mai fost expulzaţi. Nu cred că-i apucă iarna pe aici. Vor pleca în Spania, Irlanda, Italia”, a spus Dumitru Togor, primarul din Ineu.
Ghiţă Fekete, reprezentantul rromilor din Tinca, a spus că, din cei 2.000 de ţigani care au buletinul în localitatea respectivă, circa 500 îşi fac veacul prin străinătate.

Preferă resturi din tomberoane

„Dacă ar fi ajutaţi să-şi facă o casă sau o afacere, cu siguranţă nu ar mai pleca din ţară. Cred că se vor întoarce în Franţa sau alte state unde pot trăi bine din ce găsesc la tomberoane şi din vânzarea de fier vechi”, a spus Ghiţă Fekete. Hendre Ovidiu, reprezentantul ţiganilor din Ineu, a spus că cei şapte rromi expluzaţi sunt supăraţi că poliţiştii francezi i-au obligat să-şi părăsească agoniseala şi colibele. „Sigur vor pleca din nou. Aici nu au ce să lucreze”, a spus Ovidiu Hendre.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite