Investiţie inutilă într-un sistem performant de aer condiţionat în Piața Nufărul din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul sistem de răcire din piaţa Nufăru îi obligă pe vânzători să îşi comercializeze produsele în stradă din cauza disconfortului termic. Pieţarii din Nufăru preferă să stea ore întregi la peste 30 de grade decât să fie nevoiţi să îndure vaporii de apă rece pulverizaţi peste ei.

La nicio săptămână de la instalarea primului sistem de condiţionare a aerului prin vaporizare cu apă rece în piaţa din Nufărul, Regia Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) a întâmpinat şi primele probleme tehnice. Un filtru s-a stricat ieri din cauză că apa folosită pentru răcirea aerului este plină de impurităţi, astfel că şeful pieţei a fost nevoit să închidă sistemul de climatizare a aerului, până vor înlocuit piesa stricată. Mai grav este că, după ce RAPAS a investit aproximativ 45.000 de lei în toată instalaţia, pieţarii nici nu vor să audă de aerul condiţionat, care, spun ei, provoacă disconfort termic.
Chiar în această dimineaţă, mai mulţi vânzători şi-au exprimat nemulţumirea faţă de noul sistemul de răcire a aerului, pe care îl consideră „boală curată”.

„În zilele în care a funcţionat am avut numai probleme de sănătate. Noi suntem foarte încălziţi, mai ales că în piaţă temperaturile sunt mai ridicate decât afară, iar atunci când dă drumul la aer, toţi vaporii reci vin peste noi. Încă mă mai doare spatele şi dacă nu vor găsi o soluţie pentru ventilarea aerului eu, una, voi pleca de aici”, a mărturisit Maria Blebea, vânzătoare la hala de lactate. Şeful pieţei din Nufăru, Marius Tulvan, este de acord cu doleanţele comercianţilor, dar spune că în timp, sitemul va fi adaptat în funcţie de necesităţile fiecărui pieţar, dar şi a produselor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite