Calvarul parcărilor din centrul istoric al orașului Oradea este mai aproape de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care lucrează în centrul istoric al oraşului vor beneficia, în curând, de o parcare supraetajată, cu o capacitate de 460 de locuri.

Funcţionarii de la Prefectură, Consiliul Judeţean, Poliţie, Tribunal şi Penitenciar, dar  şi de la societăţile comerciale de pe strada Republicii, se plâng că în prezent trebuie să caute minute sau chiar ore pentru un loc unde să-şi lase maşina şi speră că noua parcare, avizată favorabil de către Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Cluj Napoca din cadrul Ministerului Culturii şi Partimoniului Naţional, le va uşura viaţa.

„Dimineaţa trebuie să vin înainte de 7.30 ca să găsesc un loc liber. Cei care ajung în jurul orei opt se învârt minute în şir pentru un loc de parcare”, a spus Şerban Morcan, şeful Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean. Dumitru Crăciun, un alt angajat de la Consiliul Judeţean, a spus că parchează mereu la cinci minute de locul de muncă, din cauza penuriei de locuri de parcare din zonă.

Spaţii de birouri

Prima parcare supraetajată din Oradea va fi construită în spatele clădirii Tribunalului, monument istoric de interes local. Decizia municipalităţii de a investi într-o parcare supraetajată, în centrul istoric al oraşului, a venit după mai multe încercări eşuate de a atrage companii dispuse să investească în astfel de proiecte. „Am primit deja avizul de principiu pentru demolarea clădirii Secţiei de Boli Infecţioase”, a declarat Ilie Bolojan, primarul Oradei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru a se face loc parcării, secţia de infecţioase va fi mutată în fostul sediu al Spitalului de Neurologie. Urmează organizarea licitaţiei pentru demolarea clădirii şi cea pentru proiectarea şi execuţia parcării supraetajate. Pe lângă locurile de parcare, clădirea va avea şi 770 mp de spaţii de birouri.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite