Războiul orgoliilor s-a dat în paşi de dans, de hip-hop și break-dance, la festivalul Nymphea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni dansatori de hip-hop şi break-dance s-au întrecut la ediţia a opta a festivalului Nymphea Dance. În aceasta dimineaţă trupele de break-dance s-au duelat în mişcări, după ce hip-hoperii au zguduit aseară Casa de Cultură a Sindicatelor.

Dansul străzii i-a cucerit definitiv pe români, ca dovadă numărul mare de participanţi la ediţia cu numărul opt a festivalului Nymphea Dance, desfăşurat vineri şi sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS) din Oradea şi în parcarea Lotus Center. Aproape cincizeci de trupe de hip-hop şi alte cincisprezece de break-dance s-au întrecut în originalitate şi talent, arătând tot ce ştiu, pentru a obţine premiul întâi şi confirmarea că sunt cei mai buni din ţară.

„Acesta este cel mai important festival de hip-hop din România. E singurul care îmi dă emoţii, fiindcă aici se adună cele mai bune echipe. Rezultatele unui an întreg de muncă se văd aici”, a spus astăzi Lenon Mihuţ Cosma, coregraful trupelor Future M&Q, M& Q Babies şi D Family. „Nu contează premiile şi banii, ci să ştii că eşti cel mai bun”, este mottoul după care îşi formează echipele.

Le stimulează încrederea

La concurs au participat trupe care au reprezentat România la competiţii internaţionale. De exemplu, coregraful Liliana Stan, din Brăila, a adus la Oradea 25 de copii, organizaţi în patru trupe.

„În martie am câştigat locul întâi la Hip Hop International, la Oradea”, a spus Liliana Stan, care a luat locul 34 la un mare concurs internaţional, în Las Vegas.  La festival participă două trupe din Ungaria şi una din Austria.

Bianca Talpoş, una dintre bihorencele înscrise în competiţie, cu trupa Clevers, a spus că hip-hop-ul a ajutat-o să devină mai sigură pe ea. Ultima fază a concursului începe azi, la ora 17.00, la CCS, după care urmează premierea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite