Apa termală scoate din criză pensiunile din Băile Felix și Băile 1 Mai (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile din Băile Felix sunt pline ochi în weekend, în ciuda recesiunii. Reprezentanţii pensiunilor din Băile Felix şi Băile 1 Mai spun că vara aceasta au avut ocupate toate camerele, în fiecare weekend.

Ca dovadă stă şi faptul că, la fiecare sfârşit de săptămână parcările pensiunilor sunt pline cu maşini, venite din toate judeţele ţării şi chiar din străinătate. „Magnetul” care îi atrage aici pe turişti este apa termală, spun, în glas, proprietarii de pensiuni. Pentru a fi şi mai atractivi, unii administratori au investit mii de euro în „capsule feng-shui”, prin care le oferă turiştilor relaxare totală într-un aparat de saună, masaj şi aromaterapie cu aspect futurist, iar alţii organizează un adevărat festival al berii, cu concerte ale unor trupe celebre.

image

 Dă click pe poză ca să vezi cum arată pensiunile din Băile Felix și 1 Mai


Toate aceste investiţii îi costă pe administratorii de pensiuni, însă aceştia sunt hotărâţi să profite din plin de sezonul estival, având în vedere faptul că pe timpul iernii gradul de ocupare este de circa 30 la sută, la cele mai multe dintre pensiunile din Băile Felix şi 1 Mai.

Tarife mai mici

Adriana Toma, reprezentanta hotelului Perla din Băile 1 Mai, ne-a spus că în acest weekend niciuna dintre cele peste 50 de camere ale complexului nu este liberă. „În ultimele săptămâni a fost plin în fiecare weekend. Şi în timpul săptămânii avem un număr satisfăcător de clienţi”, a spus Adriana Toma. Pe lângă faptul că turiştii sunt atraşi de apa termală, Adriana Toma crede că tarifele de cazare scăzute şi-au spus cuvântul. „Avem clienţi şi pe timp de criză fiindcă am scăzut din preţuri, atât cât să nu fim în piedere. Trebuie să profităm de vară”, a spus Toma.

Adrian Junc, administratorul pensiunii Carmena din Băile Felix, este de aceeaşi părere. El recunoaşte că şi-a atras clienţii păstrând în iulie, în plin sezon, preţurile din iunie. La pensiunea Allegria din Băile 1 Mai, situaţia este similară. „Este plin ochi. Avem şi turişti din Italia şi din Germania”, a spus Cătălina Sturz, recepţioneră la pensiunea Allegria.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite