Oradea: A scăpat cu viață din accident și s-a întors la datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: A scăpat cu viață din accident și s-a întors la datorii
Oradea: A scăpat cu viață din accident și s-a întors la datorii

Florin Jigmond a supraviețuit accidentului din Spania, dar s-a întors la o viață înglodată în datorii.

Florin  Jigmond (24 ani) este unul dintre cei trei supraviețuitori ai carnagiului de pe autostrada de lângă Valencia, de săptămâna trecută. S-a întors acasă miercuri noaptea, convins că viața sa se va schimba, miraculos, în mai bine. „Dumnezeu m-a scăpat. Poate că are planuri cu mine”, a spus azi Florin, recunoscând că este încă afectat, atât fizic, cât și psihic, de drama a cărui martor a fost.
A scăpat cu viață fiindcă după treizeci de ore de drum, a vrut să profite de oprirea pe banda de urgență, pentru a-și aprinde o țigară. „Viorel a oprit fiindcă se încălzise apa la motor. Am ieșit repede să fumez și nu au trecut nici 45 de secunde și mașina a fost izbită de tir”, a povestit Florin, care nu mai este același din acea zi. „I-am văzut pe toți tăiați, bucățele. Nici nu mai știam ce să fac. Îi văd și acum în fața ochilor”, a spus Florin, pe care familia îl consideră foarte schimbat, de la întoarcerea în țară.

Nu are decât datorii

Deși toată lumea se bucură să-l vadă teafăr și acasă, bărbatul este abătut, situația lui financiară fiind chiar mai proastă decât atunci când a plecat înspre Spania, când nu a avut bani nici pentru mâncare de drum. „Locuiește la noi, cu fiica mea și cu copilul lor. Nu are nici casă, nici masă. Are doar datorii”, a spus Leizeg Iosif, socrul lui Florin. Tocmai de aceea a și plecat tânărul în Spania, pentru a strânge bani și a-și plăti datoriile din sat, pentru a-și construi o „colibă”, în care să locuiască alături de soția și de fiul său, care împlinește un an peste două săptămâni. Florin e și acum hotărât să-și găsească un rost și să-i întrețină pe cei doi. Cu toate acestea, în Spania nu mai vrea să calce vreodată. „Nu mai merg acolo cât trăiesc. Să dea un nebun peste mine, să mă  omoare?” ne-a spus Florin, ținându-și în brațe fiul, pe care la un moment dat, când tirul izbea Citroen-ul, a crezut că nu va apuca să-l mai vadă vreodată.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite