Zoltan Teszari este cel mai bogat bihorean din TOP Forbes 500 Miliardari 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanul Zoltan Teszari, care controlează compania de comunicaţii RCS&RDS este pe locul 10 în Top Forbes 500 Miliardari 2011, cu o avere estimată la 360 de milioane de euro, şi pe primul loc, în rândul afaceriştilor bihoreni. Pe locul doi s-au clasat în acest an fraţii Ioan şi Viorel Micula, iar pe locul trei se află Alexandru Mudura, patronul Lotus Center.

Cei mai bogaţi bihoreni sunt Zoltan Teszari (locul 10 pe ţară), fraţii Viorel şi Ioan Micula (locul 15 pe ţară) şi Alexandru Mudura (locul 114 în clasamentul naţional). Aceştia au fost de altfel şi ocupanţii primelor trei locuri din Bihor de anul trecut, însă atunci pe locul întâi s-au clasat fraţii Micula, Teszari fiind pe locul secund. Dacă majoritatea miliardarilor bihoreni au fost afectaţi de criză în ultimul an, Zoltan Teszari a ştiut să îşi gestioneze afacerile în aşa fel încât să îşi crească averea la circa 360 de milioane de euro, ajungând de pe locul 14 pe locul 10 în clasamentul celor mai bogaţi români. Fost vicecampion european la judo, Teszari s-a lansat în afaceri în 1990, pe vremea când avea doar 20 de ani, cu o tonetă de îngheţaţă, trecând apoi la afaceri cu programe prin cablu.

Bihoreni care învârt milioane de euro

Următorii bihoreni din Top Forbes 500 Miliardari 2011 sunt soţii Ioan şi Mirela Tomele, care controlează firma Tiger Amira,  cu o avere de circa 41 de milioane de euro. Controversatul om de afaceri Beniamin Rus este pe locul 5 în Bihor, cu o avere de 35 de milioane de euro, cu circa 10 milioane mai mică decât în 2010. Următorii  sunt Marcel Bărbuţ, patronul Adeplast, cu o avere de 30 de milioane de euro, Iosif Pazuric, managerul companiei Nutrientul, cu o avere de 18 milioane de euro şi Florian Mihuţ, proprietarul companiei de transport Frigoexpress, cu o avere de circa 12 milioane de euro.   Prefectul de Bihor Gavrilă Ghilea este pentru al doilea an în Top Forbes, cu o avere de circa 8 milioane de euro, urmat de Florin Panea, patronul Leonardo, cu o avere estimată la 7 milioane de euro, clasat pe locul 493 în Top Forbes 500 Miliardari 2011, lansat astăzi cu revista Forbes România.

Află de pe forbes.ro

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Mai puteţi citi şi:

30 de nume noi în Top 500 Miliardari 2011

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite