Pompierii din Aleşd îşi deschid porţile pentru vizitatori, cu ocazia „majoratului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii militari din cadrul staţiei Aleşd sărbătoresc astăzi "Ziua Subunităţii". Persoanele care doresc pot asista la prezentarea tehnicii de intervenţie din dotare, la exerciţii demonstrative de salvare şi acordarea primului ajutor calificat.

Înfiinţată în anul 1993, ca urmare a demersurilor întreprinse de Grupul de Pompieri Bihor în vederea reducerii duratei de deplasare la incendii, Staţia de Pompieri Aleşd a avut în componenţă iniţială un subofiţer, un sergent şi şapte militari în termen, sub comanda  plutonierului major Florian Sabău. Acest efectiv intervenea la evenimente cu un APCA Roman.

„Misiunea de a amenaja clădirea subunităţii pentru a fi corespunzătoare cazării şi hrănirii efectivelor, i-a revenit comandantului, căpitan Cornel  Ştefănuţ, căruia i-au succedat de-a lungul timpului căpitan Ionel Mateşan şi căpitan Adrian Haş. Din anul 2000 la comanda subunităţii a fost numit maior Cristian Iancu", a spus locotenet Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" Bihor.

Anul 2008 a constituit un moment important în existenţa Staţiei de Pompieri Aleşd, deoarece a fost operaţionalizat primul echipaj de paramedici. Acest lucru a dus la  optimizarea operaţiunilor de salvare a vieţilor omeneşti. Echipajul deserveşte paisprezece comune şi un oraş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite