De Ziua Păsărilor și Arborilor, mai mulți studenți au ecologizat copacii din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenți și profesori de la Facultatea de Protecția Mediului au curățat luni arborii de afișele publicitare și au amplasat 15 căsuțe pentru păsări, cu ocazia Zilei Păsărilor și Arborilor.

Potrivit informațiilor transmise de către Ruben Budău, preparator la Facultatea de Protecţia Mediului (catedra de silvicultură), ziua de 10 mai este, la nivel național și mondial, dedicată aniversării păsărilor şi arborilor. „Această zi a fost creată de către iubitorii de natură implicaţi direct în serviciile de protecţie şi conservare a mediului, care au dorit să facă public faptul că a ne întoarce la natură şi a fi mai generoşi cu aceasta nu reprezintă un efort prea mare din parte noastră. Rolul Zilei Pasărilor şi a Arborelui este mai mult de natură educativ-informativă, de trezire a dorinţei oamenilor de a fi mereu în armonie cu natura. Ocrotind păsările şi arborii, realizăm, implicit, conservarea habitatelor", spune Ruben Budău.

Semnal de alarmă

Studenţii au curățat copacii de pe Strada Universității din Oradea. „Dorinţa noastră a fost de a atrage atenţia tinerilor prin faptul că păsările şi arborii sunt un habitat pentru umanitate, iar patronii de firme care doresc să îşi promoveze produsele o pot face şi sub alte forme decât a lipi afişele pe arbori", a subliniat Budău.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite