De Ziua Națională a Ungariei TIR-urile nu au voie să treacă în țara vecină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai este o noutate că an de an la punctul de trecere al frontierei prin Vama din Borș șoferii de automarfare sunt trași pe dreapta. Nu pentru că ar fi comis ceva ilegal, ci pentru că vecinii noștri de peste graniță își serbează Ziua Națională.

Șoferii de TIR care vor dori să iasă din țară prin punctul de trecere al frontierei din Borș vor avea de așteptat un weekend întreg. Ziua Națională a Ungariei îi împiedică pe aceștia să intre pe teritoriul țării vecine. Cătălin Simuț, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene de Frontiră IJPF Bihor a anunțat că începând de astăzi, TIR-urile nu vor putea trece în Ungaria. În aceste condiții, șoferii de TIR-uri care vor dori să iasă din țară prin punctul de trece ar frontierei Borș în intervalul menționat, vor fi nevoiți să staționeze în parcările special amenajate.

Weekend de coșmar

Coșmarul șoferilor de TIR a început în această dimineață la ora 9.00. Practic, preț de trei zile, TIR-iștii vor rămâne sechestrați în parcările special amenajate până când omologii noști maghiari se vor sătura de sărbătorit. Cu toate că în fiecare an se întâmplă același lucru, șoferii sunt nevoiți să îndure coșmarul din parcări. Nervi întinși la maxim și o coadă pe cale să se formmeze se puteau observa încă de dimineață în Vama din Borș.

„Astfel, în această perioadă, autoritățile de frontieră vor efectua controlul comun la ieșirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislației statului vecin, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricționare a circulației pe drumurile publice", a explicat Cătălin Simuț. „Stau aici de dimineață. Nu am ce să fac altceva decât să aștept. Poate voi merge să mă plimb prin oraș, să mai mănânc ceva și așa o să treacă cumva timpul. Oricum, trebuiau să gestioneze altfel situația", a mărturisit Marcel Ivan, șofer de TIR din Buzău.

Conducerea IJPF a mai anunțat că la încheierea perioadei de restricționare va suplimenta personalul care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, atât pe sensul de ieşire din ţară, cât şi pe cel de intrare, tocmai pentru a nu sufoca traficul în vămi. În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care este efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon unic 021.9590.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite