A cincea ediţie a Zilei Păsărilor, marcată la CSEI Orizont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au sărbătorit
Elevii au sărbătorit

 În cadrul săptămânii "Școala altfel", elevii de la CSEI Orizont din Oradea au sărbătorit , cea de-a cincea ediție a Zilei Internaționale a Păsărilor. Desfășurarea a fost pregătită de cadrele didactice Lenuța Brehoi, Liliana Canalaș și Iuliana Chirilă.

O multitudine de desene cu cele mai diverse specii de păsări, realizate de  elevii claselor V-VIII, a dat naștere unei frumoase expoziții. Copiii au putut observa și o expoziție de carte despre păsări, realizată de bibliotecara școlii și o expoziţie cu  ouă de păsări, de diferite mărimi, de la cele de prepeliță până la cele de struț.

„Activitatea a început cu prezentarea materialului teoretic cu privire la sărbătorirea zburătoarelor și ocrotirea lor, realizat în power point-uri cu titlul ,,Păsările din România'', ,,Ziua păsărilor şi a arborilor, ,,Corpul, înmulţirea şi importanţa păsărilor", a precizat prof.Lenuța Brehoi, cea care le-a vorbit apoi copiilor și despre „Curiozități din lumea păsărilor".

 Un moment deosebit a fost apariția unei invitate speciale, Oana Dulcă, crescătoare de prepelițe. Aceasta le-a arătat elevilor și profesorilor ouăle de prepeliță și o colivie cu prepeliţe și a răspuns la întrebările micuților.

Profesoara Liliana Canalaş a confecționat cu elevii păsări din diverse materiale biodegradabile. „Copiii au fost încântați să lucreze și să vadă cum farfuriile de plastic sau conurile de brad devin cocoși, bufnițe sau păuni frumos colorați" a declarat profesoara. 

Interesantă a fost și parada Măștilor de păsări, urmată de dansul lor pe muzica celebrei „Ciocârlia". Manifestarea s-a terminat cu înmânarea diplomelor de participare, de către directoarelor instituției, prof. dr. Angela Marușca și psih.Elena Erdeli.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite