Zeci de părinți sunt la un pas de greva foamei pentru a-și proteja copiii de comasarea școlilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de părinți s-au adunat astăzi la Primărie pentru a protesta împotriva desființării școlii Alexandru Roman. Oamenii au sperat să primească în demersul lor un sprijin de la Primarul Ilie Bolojan.

CITEȘTE ȘI

Revoltă anticomasare a două şcoli din Oradea

Dă CLICK aici pentru o fotogalerie de la protestul părinților

Părinții sunt disperați și spun că sunt în stare să facă greva foamei pentru a-și proteja copiii de mutarea în școala Lucreția Suciu. Părinții s-au adunat în holul Primăriei încă de la ora 8.30 minute.  "E un protest spontan, nu am apucat să vorbim cu toți părinții, spune Rad Marian, singurul cadru didactic prezent alături de părinți. Peste 60 de părinți au sosit în următoarea jumătate de oră și au semnat petiția prin care i se cere primarului Ilie Bolojan sprijin pentru copiii care învață în școala Alexandru Roman.

 "Ne-am ales școala în funcție de renume și de distanța față de casă. Dacă ni se mută copiii, vor învăța într-un mediu nefast și vor trebui să meargă 25 de minute pe jos până la școală, pentru că nu există mijloc de transport în comun", spune Olitia Rad, mama unei fetițe de clasa I. Femeia a explicat că nu se va opri din proteste până când Inspectoratul nu va da o decizie prin care copii să poată termina școala pe care și-au ales-o pentru  "Așa ceva nu s-a mai întâmplat de pe vremea lui Gheorghiu Dej. Nu îmi vine să cred că fac comasări de genul ăsta" spune și Nio Marti, bunicul unui alt elev. "Avem două corpuri de clădire. Să-i mute pe elevii de la Lucreția Suciu la noi. Școala este dotată cu laboratoare și săli de sport. Este renovată. Nu înțeleg de ce trebuie să plecăm din ea", a mai specificat Rad. 

Primarul Ilie Bolojan le-a transmis părinților că se află în ședință și l-a trimis pe directorul Administrației Imobiliare, Jarca Horia să asculte doleanțele. Jarca le-a explicat părinților că Primăria pune la dispoziție clădiri Inspectoratului, dar nu se bagă în împărțirea lor. Inspectoratul va lua o decizie în privința școlii joi.  La finalul discuțiilor, primarul Bolojan s-a prezentat la discuția cu părinții și le-a explicat la rîndul său că această problemă nu intră în atribuțiile municipalității. Extrem de supărați, părinții au decis să-și continue demersurile către persoanele abilitate să-i ajute.  "Mergem joi la Inspectorat cu copii. Dacă ne refuză suntem în stare să intrăm în greva foamei", spune

Școala Alexandru Roman are două corpuri de clădire care pot fi utlizate. Ambele sunt renovate și dotate cu laboratoare. La cursuri sunt înscriși 208 elevi. În școala Lucreția Suciu, sunt înscriși 400 de elevi, din care 166 sunt la zi. Restul sunt copii care au primit a doua șansă după exmatriculări sau repetenții și fac cursuri seara. Părinții consideră că ar fi ideal ca elevii de la Lucreția Suciu să fie mutați într-una dintre clădirile școlii Alexandru Roman.  Inspectoratul nu a luat încă o decizie legată de această problemă.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite