Zeci de mii de somații pentru orădenii care nu și-au plătit restanțele la bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Peste 30.000 de somații au fost emise de la începutul anului și până în prezent de inspectorii Serviciului de Executare Silită.  Restanțele provin de cele mai multe ori din neplata impozitelor pe clădiri, pe mașini sau pe terenuri. Inspectorii trec la executări silite.

De la începutul anului şi până în prezent, inspectorii Serviciului Executare Silită  din Primăria Oradea au emis peste 33.000 de somaţii pentru contribuabilii persoane fizice şi juridice, care nu şi-au achitat încă restanţele faţă de bugetul local.

"Aceste restanţe provin de cele mai multe ori din neplata impozitelor pe clădiri, pe auto sau pe terenuri, din neplata amenzilor contravenţionale sau a altor taxe, ca de exemplu taxe de funcţionare bar/restaurant, taxa de reclamă şi publicitate", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Orădenii care datorează bani

De la începutul anului şi până în prezent s-au făcut 788 de popriri  în general pe conturile bancare, dar şi asupra veniturilor din pensii, sau la terţe persoane care datorează sume de bani debitorului.

Tot în acest interval de timp, inspectorii au instituit 12 sechestre şi 49 de ipoteci pe imobile.

În urma somaţiilor emise de municipalitate s-a încasat la bugetul local suma de 6.382.089 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite