Zeci de firme orădene au angajat oameni fără să le facă forme legale de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controalele efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor au dezvăluit 35 de firme care angajau oameni la negru. În plus inspectorii au amendat și angajatorii care nu respectau regulile cu privire la orele de muncă suplimentare, nu întocmeau fișa postului și nu planificau concediile de odihnă ale oamenilor.

În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână", efectuată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) în domeniul relaţiilor de muncă, ITM Bihor a controlat peste 200 de companii. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost amendate fără nereguli. „Am amendat 35 de firme care nu au angajat oamenii cu acte legale, suma totală fiind de 157.000 de lei", spune directorul Simona Iancu.

Restul firmelor au fost amendate pentru că, deși au contracte individuale de muncă pentru oameni, nu au respectat întocmai procedurile legale. „ Am sancționat și neîntocmirea actelor de  modificare clauze existente în contractul individual de muncă, nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară; neîntocmirea fişei postului; neîntocmirea regulamentului intern; neplanificarea concediilor de odihnă", a precizat Simona Iancu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite