Zeci de tineri orădeni s-au îmbrăcat în alb şi au participat la o petrecere caritabilă, în tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au dansat, au cântat şi s-au distrat la o petrecere ce a avut loc într-un tramvai. Nu au putut participa la eveniment decât dacă vestimentaţia lor a avut culoarea albă. Toţi banii adunaţi în urma vânzării biletelor au fost donaţi tânărului orădean Sebastian Iftimi, diagnosticat cu anemie aplastică.

Membrii Clubului Leo "Black Eagle" Oradea, au organizat o petrecere inedită. În staţia de la Pasajul Vulturul Negru a oprit un tramvai Siemens, iar toţi cei care au avut curiozitate de a urca în mijlocul de tramvai au avut surpriza de a fi întâmpinaţi de muzică dată la maximum, dar şi o băutură inclusă în costul biletului de 20 de lei.

Petrecerea s-a încins imediat ce tramvaiul s-a pus în mişcare, iar DJ-ul Ionuţ Cervinschi a avut grijă ca muzica bună să se audă la difuzoare. Fiiind o petrecere specilă şi vestimentaţia a fost una la fel. Astfel, cei care au dorit să ia parte la eveniment au fost nevoiţi să îmbrace doar haine de culoare albă.

Evenimentul s-a încadrat în seria acţiunilor caritabile pe care Clubul Leo "Black Eagle" Oradea le promovează pentru a veni în sprijinul tânărului Sebastian Iftimi, diagnosticat cu anemie aplastică. Toţi banii strânşi din vânzarea biletelor şi a donaţiilor, s-au adăugat sumelor adunate de familie pentru tratamentul costisitor din străinătate a lui Sebastian. 

 Senatorul Cseke Attila şi Eva Racz s-au numărat printrte persoanele care au luat parte la petrecere.  "Astfel de acţiuni pentru sprijinirea unui seamăn în nevoie trebuie încurajate şi sprijinite de către factorii responsabili", a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.  

"A fost o acţiune de succes. Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături. Îi invităm pe orădeni să îl ajute pe Sebastian Iftimi în continuare. Sebastian Iftimi a fost diagnosticat în decembrie 2010 cu anemie apalstică, pentru vindecarea cărei se impune un transplant de celule stem. Valoarea intervenţiei se ridică la 105.000 euro, bani aprobaţi de Ministerul Sănătăţii, procedura medicală urmând să aibă loc la Centrul Medical Chaim Sheba de lângă oraşul Tel Aviv - Israel. Conform procedurilor, primele trei luni de la efectuarea transplantului, Sebastian Iftimi le va petrece în această unitate.

 În aceste trei luni, Ministerul Sănătăţii va acoperi toate cheltuielile cu spitalizarea şi tratamentul. Urmează însă o nouă etapă, de alte trei luni, pe care va trebui să le petreacă în acelaşi oraş, în vecinătatea Clinicii Chaim Sheba. Pentru această perioadă, Ministerul Sănătăţii nu acoperă cheltuielile cu o chirie (care se ridică la aproximativ 7.000 de euro), tratamentul şi alte cheltuieli de întreţinere, toate acestea însemnând 40.000 de euro. Familia se va strădui să acopere această sumă din donaţii.

Cei care vor să-l ajute pe Sebastian pot să depună bani în conturile: deschise la Garanti Bank Oradea RO35UGBI0000392001651RON şi RO28UGBI0000392001652EUR, sau la BANCA TRANSILVANIA Oradea, pentru lei RO49BTRL00501201226578XX. De asemenea, se poate lua legătura direct cu familia la numărul de telefon 0746/055.294.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite