Zece tractoare furate au ajuns în România fără să dea de bănuit poliţiştilor de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tractoarele furate au fost vândute la preţuri atractive
Tractoarele furate au fost vândute la preţuri atractive

O grupare alcătuită din italieni şi bihoreni a reuşit, ca în mai puţin de un an, să aducă din Italia, zece tractoare de mare putere, fără să dea de bănuit poliţiştilor de frontieră. Toate au fost vândute la preţuri mult mai mici comparativ cu voloarea lor.

Trei cetăţeni italieni şi alţi trei bihoreni sunt acuzaţi, că în toamna lui 2009 au iniţiat şi constituit o grupare infracţională cu caracter transnaţional, în scopul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat de utilaje agricole din Italia, valorificate ulterior în România. Gruparea de crimă organizată specializată în furturi , înşelăciuni şi evaziune fiscală, a fost  destructurată de poliţiştii Biroului de Combatere a Crimei Organizate Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Oradea.

 În perioada noiembrie 2009 - aprilie 2010, grupul, condus de un italian şi un bihorean, a introdus în ţară zece tractoare de mare putere,  sustrase din Italia, în valoare de peste 540.000 de euro.Utilajele neînmatriculate, erau sustrase prin efracţie, în timpul nopţii, din diverse ferme agricole sau parcuri de vânzare de pe teritoriul Italiei,  încărcate în autotrenuri româneşti şi transportate în Bihor, unde erau preluate de unul dintre membrii grupării. După preluarea utilajelor sustrase, acesta repoansona seriile de la motor şi le vindea unor cumpărători români la preţuri atractive, folosind documente de provenienţă italiene false.

Unul dintre bihoreni, în vârstă de 54 de ani, este acuzat că, în calitatea de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, a emis în fals facturile fiscale de cumpărare a opt din cele 10 tractoare sustrase din Italia, pentru a fi folosite la autoritatea vamală sau la alte autorităţi.

"Poliţiştii B.C.C.O. Oradea au reuşit recuperarea şi restituirea către proprietarii de drept a şapte din tractoarele sustrase. Dosarul a fost înaintat instanţei de judecată cu propunere de trimitere în judecată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 5 şi 20 de ani", a precizat inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite