Zdob și Zdub concertează în cadrul festivităților dedicate Toamnei Orădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zdob și Zdub
Zdob și Zdub

Pentru al treilea an consecutiv festivitățile dedicate Toamnei Orădene sunt marcate de criză. Cu toate astea organizatorii au reușit să conceapă un program variat, în ciuda banilor puțini. Cireașa de pe tort a Toamnei Orădene este fără îndoială trupa Zdob și Zdub, care va concerta în ultimul weekend festiv. Pe scena orădeană vor urca și Fly Project, Șuie Paparude, Trupa Veche, VH2, și Connect-R.

Toamna Orădeană debutează la Oradea în data de 23 septembrie iar festivitățile se încheie în 12 octombrie, odată cu Ziua Orașului Oradea.
Primele două săptămâni ale festivalului poartă amprenta artiștilor locali dar și pe cea a folclorului. „În primul weekend vor urca pe scenă artiști locali și amatori. Pentru mulți dintre ei este o șansă să cânte pe o scenă adevărată", susține Bunoiu. Săptămâna continuă cu un concert folk, un concert musisc cafe, două concerte de jazz,  și se încheie cu Târgul Pălincarilor și Festivalul Vinului, prilej de folclor și voie bună. „Vor veni soliști și ansambluri din Bihor, Timiș, Tulcea și Olt, iar accesul va fi liber.
Cea de a doua săptămână aduce la Oradea trei spectacole de teatru cu nume mari ale scenei românești, ca Horațiu Mălăele, Adriana Trandafir și Florin Piersic Jr, costul unui bilet fiind de 20 de lei. Weekendul este marcat de prezența trupelor  Fly Project, Șuie Paparude, Trupa Veche, VH2, Connect-R și, cireașa de pe tort, Zdob și Zdub. „Mizăm pe Zdob și Zdub pentru că sunt o trupă îndrăgită, care nu a mai fost în Oradea demult și care a intrat din nou în atenția publicului după participarea la Eurovision", susține Bunoiu. „Un alt nume pe care ne bazam era Compact, dar aceștia au ales să cânte în deschiderea concertului Scorpions din Cluj", a mai subliniat acesta. Ultimele trei zile ale Toamnei Orădene vor fi dedicate concertelor  de muzică de cameră și a celor vocal-instrumentale. De Ziua Orașului, începând cu ora 20.00, orădenii au parte de un nou spectacol folcloric la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Citește astăzi în Adevărul de Transilvania cum transformă organizatorii Toamna Orădeană într-un festival de interes regional!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite