ZOO Oradea va deveni un concurent pentru grădinile zoologice din Ungaria, în circa doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Zoologică s-ar putea transforma dintr-o Cenușăreasă într-o prințesă, cu ajutorul unei finanțări nerambursabile de aproape trei milioane de euro. Proiectul tehnic pentru extinderea şi modernizarea Grădinii Zoologice a fost depus la Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, a informat astăzi Primăria Oradea.

Proiectul Amenajarea, Extinderea şi Modernizarea Grădinii Zoologice din Oradea este finanţat de către Ministerul Mediului. „În urma acestui proiect, municipiul Oradea urmează să primească o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 12.332.260,00 lei (2.994.000 Euro)", informează biroul de presă al Primăriei Oradea.

Construcțiile vechi, demolate

În cursul săptămânii trecute, proiectul tehnic a fost transmis spre verificare către Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile. Proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice din municipiul Oradea  cuprinde realizarea lucrărilor de viabilizare a terenului, demolare a construcţiilor existente sau valorificarea acestora pentru extinderea Grădinii Zoologice. Vor fi construite adăposturi pentru animale, spații administrative, educaționale, recreative şi de agremenent și locuri de parcare pentru vizitatori. De asemenea vor fi realizate lucrări de reabilitare şi de racord la reţeaua de utilităţi publice. Amplasamentul are o suprafaţă de peste 75.000 mp. Termenul final de execuţie a lucrărilor este 31 august 2012.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite