Oradea: Contribuiți la salvarea leoaicelor din ZOO Oradea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Contribuiți la salvarea leoaicelor din ZOO Oradea!
Oradea: Contribuiți la salvarea leoaicelor din ZOO Oradea!

Leoaica Aneta are aproape doi ani și locuiește într-un spațiu strâmt cu cei doi frați ai săi, mama și tatăl său.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV / Animalele de la Zoo au căldură, braşovenii...nu!

Animalele de la Zoo pleacă în lume

Doi bambi autohtoni și-au găsit casa la Zoo (GALERIE FOTO)

Tigrul Tinu a fost operat de medici italieni (GALERIE FOTO)


Cinci animale de câte cel puțin două sute de kilograme se înghesuie în prezent în cușca mică, ridicată în stil comunist. Dacă toate lucrurile decurg conform planurilor conducerii Grădinii Zoologice, Aneta și alte două leoaice care nu au împlinit încă doi ani vor lua drumul Africii, în curând. „Sper ca de Moș Nicolae să fie la ele acasă, în habitatul lor natural”, a spus în această dimineață Daiana Ghender, managerul Grădinii Zoologice.



Transferate cu bani din sponsorizări

Actele „de export” pentru cele trei animale sunt deja pregătite. Cuștile în care vor fi transportate sunt aproape gata, astfel încât existe șanse ca cele trei să plece din țară chiar de ziua națională. „Termenul limită este 5 ianuarie”, a spus Daiana Ghender. Pentru pregătirea documentelor de transport au fost folosiți bani proveniți din diverse sponsorizări, de la fundații și persoane fizice. Nu se știe cât va fi costul exact al biletelor de avion, însă, ca punct de reper, Daiana Gender amintește de trimiterea în Africa a alți șase pui de lei, care a costat 10.000 de euro.

Mutate la Cape Town

Aneta, Suzana și Perita vor ajunge la Drakenstein Park din apropierea Cape Town. Vor părăsi grădina zoologică din Oradea, unde vor continua să trăiască în condiții nedemne pentru „regii junglei” alte 15 exemplare ale impunătoarei specii.
Cei care vor să contribuie financiar la schimbarea destinului leilor de la ZOO Oradea pot folosi contul curent al SOS ZOO, RO88MIRO0000460118520501.



Leii de la ZOO Oradea trăiesc înghesuiți în cuști mizere. FOTO: Claudia Vidican

image
image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite