Weekend de foc. Pompierii bihoreni au avut peste 150 de intervenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de vacanţă a lui Cornel Durgheu a fost mistuită de flăcări
Casa de vacanţă a lui Cornel Durgheu a fost mistuită de flăcări

Potrivit informaţiilor primite de la Camelia Roşca, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, pompierii au avut în acest sfârşit de săptămână peste 150 de intervenţii, majoritatea legate de incendii. Printre locuinţele mistuite de flăcări s-a numărat şi casa de vacanţă a artistului plastic Cornel Durgheu.

Vântul puternic din acest weekend a făcut ca efectele arderilor necontrolate, la care bihorenii se pare că nu vor să renunţe în ciuda riscurilor evidente, să fie devastatoare. „Sâmbătă am avut peste 70 de intervenţii, iar duminică aproximativ 80, majoritatea legate de incendii", a spus Camelia Roşca, ofiţer informare şi relaţii publice, în cadrul ISU Crişana.

Casă de vacanţă, arsă din temelii

Situaţia cea mai gravă a fost la Podgoria, unde focul aprins pe mirişte s-a extins pe zeci de hectare. Au ars livezi întregi, câteva locuinţe şi două autoturisme, însă casa de vacanţă a artistului plastic Cornel Durgheu, fost decan al Facultăţii de Arte Vizuale, a ars din temelii.  „Nu se cunoaşte încă valoarea pagubelor",  a spus Camelia Roşca, în această dimineaţă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite