Oradea: Weekend romantic, călare în Băile Felix

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Weekend romantic, călare în Băile Felix
Oradea: Weekend romantic, călare în Băile Felix

Sfârșitul unei săptămâni de toamnă poate fi petrecut călare, la doar câțiva kilometri de Oradea.

Pentru un sfârșit de săptămână mai altfel, orădenii pot încerca o oră de călărie, indiferent că au sau nu experiență cu caii. La ieșirea din stațiunea Băile Felix funcționează un manej unde doritorii se pot iniția în călărie. O oră călare costă 40 de lei, clientul putând  să aleagă traseul pe care dorește să-l străbată.  Cei care nu sunt familiarizați cu caii sunt însoțiți de angajații manejului. „Clienții sunt instruiți cum trebuie să stea în șa, cum să dirijeze calul și cum să se poarte cu animalul” spune Daniel Oniţa, proprietarul manejului.

Traseul cel mai frecventat de orădeni presupune o plimbare prin pădurea din apropierea manejului, sau chiar un tur până la craterul Betfia. În cazul începătorilor un traseu înseamnă circa 3-4 kilometri. Cei mai curajoși se pot aventura la trap sau la galop, ajungând să străbată într-o oră chiar şi câte 15 kilometri. „Este relaxant și antrenant în același timp”, povestește Sonia Bere, o tânără care frecventează manejul de mai bine de un an.

Pentru familii cu copii, există variant închirieriii unor ponei, contra 5 lei, pe oră. Micuții sunt plimbați călare, într-un țarc. Imediat ce se instalează iarna, patronii manejului vor pune la dispoziția clienților o sanie trasă de cai.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite