Oradea: „Vracii“ orădeni le fac concurenţă medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapiile naturiste sau  energoterapiile le dau multor pacienţi bihoreni încredere că se pot vindeca mai rapid sau chiar total.

„Am fost diagnosticat cu hipertensiune arterială. Aveam 130 de kilograme la vârsta de 38 de ani. Mi s-a zis că toată viaţa voi fi dependent de medicamente, pentru că am antecedente medicale în familie”, ne-a spus Ioan Ban.

Acesta s-a speriat de idee şi în loc să mai apeleze la medici a apelat la un bioenergetician. Acum a slăbit, iar problemele de sănătate s-au ameliorat spectaculos. „M-a ajutat prin deblocarea energetică, dar mai ales prin sfaturile pe care mi le-a dat pentru a-mi schimba modul de viaţă. Voinţa personală e importantă”, a spus bărbatul.

Stresul îmbolnăveşte

Bioenergeticianul Viorel Pop spune că probelemele de sănătate apar din cauza stresului, a invidiei şi a concentrării pe lucrurile negative. „Oamenii au tot timpul frici, invidii, egoism şi îşi produc un adevărat haos în organism. Prin griji ei cultivă afecţiunile cu care au fost diagnosticaţi”, precizează bioenergoterapeutul. El îi ajută să se deblocheze energetic atingând zona cu problemă din corp. „Eu am ales medicina naturistă pentru că este mai ieftină şi fără efecte secundare adverse”, ne-a spus doctorul naturist Florin Micliuc, fost medic alopat. Şi el recomandă în primul rând schimbarea modului de viaţă, prin asta înţelegând nu doar alimentaţie, ci şi timpul alocat pentru odihnă, atitudinea pozitivă şi încrederea în Dumnezeu.

„Primii pacienţi pe care am încercat terapiile naturiste am fost eu şi familia mea. După ce am văzut evoluţia colesterolului, a greutăţii şi celelalte, am fost şi mai motivat să merg mai departe”, a declarat Micliuc.

Terapiile alternative ajută
„Terapiile alternative sunt de tip adjuvant. O parte dintre ele au efecte pozitive, altă parte nu au niciun efect”, spune prof. dr. Gavril Cornuţiu. El precizează că apelează la aceste terapii persoanele cu gândire de tip magic şi cele care nu au găsit soluţii viabile în medicina contemporană. Rezultatele noilor terapii le-au fidelizat. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite