Voluntarii din Peace Corps sărbătoresc 50 de ani de existență muncind în Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii au ales proiectele Habitat pentru Umanitate Beiuș pentru acest ceas aniversar. Peste60 de tineri au venit în Bihor pentru a construi o casă alături de o familie nevoiașă. Beneficiarul este o familie de patru persoane care locuiește într-o garsonieră de 20 de metri pătrați din Beiuș.

Pentru a marca 50 de ani de aniversare, voluntarii din Peace Corps au decis să se implice într-un proiect social din Bihor. Astfel, peste 60 de voluntari americani din mai multe oraşe din România cărora li s-au alăturat şi 10 voluntari romani s-au adunat pentru a construi o casă alături de o familie nevoiaşă în doar o săptămână.

"După ce am voluntariat patru ani în România, m-am gândit că cel mai bun mod de a celebra momentul important în care ne aflăm, ar fi să organizăm un eveniment care reprezintă ceea ce facem noi aici şi în lume. Pentru noi astfel de acţiuni sunt un mod de a ne simţi bine ajutându-i pe cei care au nevoie de un sprijin." spune Chris Fontanesi, coordonatorul proiectului.

Familia Petruş, care lucrează alături de voluntari şi care va beneficia de ajutorul voluntarilor de la Corpul Păcii, locuieşte cu chirie într-o garsonieră dintr-un bloc vechi situat în Beiuş. Cei patru membri împart de mulţi ani cei 20 de m2 ai locuinţei, dar an de an spaţiul parcă e şi mai mic, pe măsură ce cei doi băieţi ai familiei Petruş cresc, băiatul cel mare terminând clasa a VIII-a.

"Pentru ei ne dorim cel mai mult o casă. Dacă am fi fost doar noi, ne-am fi resemnat şi nu am fi cerut ajutorul nimănui, dar copiii nu pot continua să trăiască în aceste condiţii grele." spune Alina Petruş, mama celor doi copii şi beneficiara locuinţei.

 Casa ridicată de voluntari va fi inaugurată sâmbătă când familia Petruş va primi în mod festiv cheile noii locuinţe. Aceasta va avea două dormitoare, o cameră de zi comună cu bucătăria şi o baie. Suprafaţa locuibilă este de 52 m2, dublu fata de cât are garsoniera în care trăiesc în prezent

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite