Voluntarii orădeni, premiaţi pentru sutele de ore petrecute ajutându-i pe cei din jur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarul anului 2011
Voluntarul anului 2011

Sala festivă a Liceului Greco Catolic „Iuliu Maniu" din Oradea a găzduit luni cea de-a șasea ediție a Zilei Voluntarului  Caritas, fiind premiaţi cei mai activi voluntari ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea. Evenimentul a avut loc cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Voluntarilor, în Anul European al Voluntariatului.

„Prin această premiere am urmărit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 201, dintre cei peste 169 voluntari aflaţi în baza noastră de date, 95 au fost voluntari activi totalizând un număr de 2.620 ore lucrate în serviciul aproapelui" a precizat  pr. Todorean Olimpiu, președintele asociației. Astfel, au fost acordate opt premii, patru premii speciale şi două premii „Voluntarul anului 2011".

Primul premiul s-a acordat pentru programul ,,Sservirea mesei calde", pentru dăruirea şi grija cu care se implică în această activitate voluntara Maria Nagy. Premiul pentru programul „Bunul samaritean" i-a fost acordat Cristinei Şuta, pentru aranjarea şi distribuirea de îmbrăcăminte persoanelor aflate în dificultate. Premiul pentru programul ,,Prieteni pentru un zâmbet" i-a fost acordat voluntarei Timeea Szombati, pentru  zâmbetele aduse pe chipul copiilor suferinzi care sunt internaţi în spital. Premiul pentru Campania 2% l-a primit Ana Brad, pentru cel mai mare număr de plicuri distribuite în 2011.  Premiul pentru Colecta de Paşti i-a fost acordat lui Alexandru Farc, pentru deosebita implicare în strângerea de alimente pentru familiile aflate în dificultate. Premiul pentru Strângerea de Fonduri l-a primiy Floarea Mateşan, pentru numărul de ore dedicat acestei activităţi. Pentru Activitatea Economică a fost premiată Georgeta Bencheu, pentru  îndemânarea cu care contribuie la crearea obiectelor vestimentare în croitoria organizaţiei. Voluntara Patricia Urdea a fost premiată pentru disponibilitatea şi promptitudinea cu care răspunde solicitărilor asociaţiei.

250 de ore de muncă în folosul altora

Cel mai activ voluntar a fost desemnat Alexandru Mureşan. Acesta a efectuat peste 250 de ore de voluntariat, implicându-se în 8 tipuri de activităţi în intervalul 1 decembrie 2010 - 31 august 2011. Au fost acordate premii speciale, precum cel oferit voluntarei Ligia Oprean,  pentru cele 400 de ore oferite din timpul ei serviciului „Servirea mesei calde",  în decursul a patru ani. Premiul pentru cel mai mare număr de ore în cadrul programului „Bunul Samaritean" i-a fost acordat voluntarei Mihaela Pantea.

Voluntarii anului 2011

Premiul „Voluntarul anului 2011" i-a fost acordat voluntarei Timeea Szombati şi voluntarului Alexandru Mureşan. Decernarea premiilor a fost urmată de un spectacol oferit de tineri artişti orădeni, precum: Boglarka Olah, Răzvan Dobai, Anamaria Mihăieş, Eduard Maliţa şi Bianca Oniţa, trupa de dans din cadrul  Ars Nova, Miriam Abrudan, Szocke Bernadett şi Miruna Herman, Carla Marin, Alexandru Cristea. Evenimentul s-a încheiat cu un concert susţinut de invitata specială a serii, Maria Gheorghiu.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite