Voluntarii Habitat pentru Umanitate construiesc o locuinţă în cinci zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii de la Celestica ridică o casă în cinci zile
Voluntarii de la Celestica ridică o casă în cinci zile

Peste o sută de voluntari din Oradea şi-au propus să ridice în numai cinci zile o locuinţă pentru familia Stana. Mariana şi Adrian, locuiesc în momentul de faţă la Căminul Social Felix. De când s-au căsătoritcei doi  își doresc să aibă un cămin al lor.

Mariana şi Adrian Stana, locuiesc la căminul Felix din localitatea Sântandrei  unde muncesc şi-şi petrec mare parte din timp. Aici s-au cunoscut în urmă cu câțiva ani, iar de un an formează o familie. Mariana este designer și lucrează de patru ani alături de fetele de la cămin la atelierul Sun Flower. Iubește ceea ce face și ori de câte ori are ocazia  îşi arată cu mândrie rodul muncii. Adrian este mecanic auto tot la Căminul Felix, iar colegii îl descriu ca un bărbat harnic și săritor.

Şansă unică pentru o locuinţă

De când s-au căsătoritcei doi  își doresc să aibă un cămin al lor. Mariana provine din satul Peştera, dintr-o familie cu patru copii, iar Adrian este orădean. Familia lui a trecut prin grele încercări când una dintre surori a decedat lăsând în urmă un copil care acum e crescut de  bunici. Când Habitat pentru Umanitate Beiuş a început colaborarea cu Căminul Felix cei doi și-au dat seama că asta este șansa lor de a avea o locuinţă.„Această locuinţă  nu va fi doar o casă pentru noi, ci o vom transforma în căminul mult visat pe care fără acest ajutor nu l-am fi avut niciodată" ne-a spus Mariana.

Parteneriat pentru familiile nevoiaşe

Anul trecut asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş a semnat un parteneriat cu fundaţia Căminul Felix din Oradea. Cele două organizaţii şi-au propus ca împreună să construiască în următorii ani 80 de locuinţe pentru tineri care au fost crescuţi în  Căminului Felix în familii adoptive, unii fiind abandonaţi la naştere sau alţii şi-au pierdut părinţii naturali. O parte din ei au ajuns acum la vârsta maturităţii şi s-au căsătorit însă părinţii adoptivi nu le pot oferi o locuinţă. Astfel a luat naştere parteneriatul dintre Habitat şi Căminul Felix şi s-a lansat proiectul „Căminul Habitat". Pentru a susţine acest proiect, Habitat a iniţiat un parteneriat cu mai multe companii printre cele mai importante numărându-se cel cu Celestica  Oradea care a sprijinit încă de anul trecut construcţia primelor locuinţe implicându-şi angajaţii în activităţi de voluntariat pe şantierul Habitat şi punând piatra de temelie la primele fundaţii. Acum încă 100 de voluntari de la Celestica sunt decişi ca în doar o săptămână să ridice o casă pentru familia Stana.

Chiar dacă voluntarii nu au experienţă în construcţie, la sfârşitul zilei de astăzi pereţii casei vor fi ridicaţi, iar vineri locuinţa va fi inaugurată în cadrul unei ceremonii festive.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite