Voluntarii Habitat pentru Umanitate Beiuș au ridicat fundația Casei de Paște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută nouă tineri de la şcoala Bilkent din Turcia au făcut voluntariat alături de Habitat, în weekend a fost rândul beiuşenilor să se mobilizeze.  În jur de 40 de voluntari echipaţi şi plini de voie bună şi-au pus căştile de protecţie, au pus mâna pe lopeţi, găleţi şi betoniere şi în doar câteva ore au finalizat fundaţia Casei de Paşte.

 „Întotdeauna sunt foarte fericit când văd că oamenii se ajută unii pe alţii. Dacă în urmă cu 10 ani lumea fugea de voluntariat, acum cu bucurie văd că oamenii fug la voluntariat. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi pe şantier sâmbătă şi le spun că au făcut o treabă excelentă",  afirmă Florin Bacoş, membru în Consiliul Director al Habitat pentru Umanitate Beiuş, care a participat alături de voluntari la acţiunea de sâmbătă.

Casa de Paşte este un eveniment anual găzduit de Habitat pentru Umanitate Beiuş începând din anul 2000. Habitat a dorit ca în fiecare an cel puţin o familie nevoiaşă să beneficieze de o locuinţă decentă înpreajma marii sărbători creştine a Învierii Domnului.

„Dorim să demonstrăm credinţa noastră prin implicare, suport financiar şi muncă voluntară în sprijinul celor nevoiaşi. Lansăm astfel o invitaţie deschisă tuturor celor care vor să se implice în acest proiect şi îi aşteptăm cu drag să ni se alăture." declară Mircea Jurcan, director executiv la Habitat pentru Umanitate Beiuş.

A devenit o tradiţie neîntreruptă de atunci şi pâna în prezent ca Habitat să aducă împreună oameni cu suflet bun care doresc să ajute o familie ce traieşte în condiţii grele, să se bucure de Sfintele Paşti într-o locuinţă decentă. În acest an, construcţia propriu-zisă a Casei de Paşti va avea loc în Săptămâna Mare, între 18 şi 22 aprilie. „M-am simţit foarte bine alături de prietenii mei cu care am venit aici. Am descoperit că e o metodă excelentă de a îmbina utilul cu plăcutul. Iar faptul că am fost atât de mulţi ne-a mobilizat şi ne-a dat energie ca ceea ce ar fi trebuit să terminăm în şase ore să fie gata în doar patru." spune Alin Popa, care a fost sâmbătă voluntar la Casa de Paşti. Sponsorii evenimentului Casa de Paşti sunt Lafarge care a oferit tot cimentul necesar şi Fundaţia Vodafone care a participat financiar la realizarea proiectului.

Voluntari turci

Săptămâna trecută, la Casa de Paște au lucrat și voluntari străini. Grupul de la Bilkent Univesity din Turcia reprezintă prima echipă de voluntari străini sosită în acest an, pe şantierul asociaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş. În drumul lor spre România, elevii au avut bucuria să-l întâlnească pe Gheorghe Hagi, cu care au călătorit în acelaşi avion. Este al cincilea an de când voluntarii şcolii din Ankara vin în Bihor, pentru a ajuta familiile nevoiaşe din Beiuş să obţină o locuinţă decent. "Colegii noștri care au fost anul trecut mi-au povestit că au trăit o experiență frumoasă la Beiuș. Așa că am zis de ce să nu încerc și eu. Am venit împreună cu prietenii mei, iar experiența avută aici a depășit cu mult așteptările mele. Ne-am simțit extraordinar și cred ca oricine ar trebui să încerce să facă așa ceva. Cu siguranță o să recomand și eu mai departe colegilor mei să vină la Beiuș", spune Begum, elevă a școlii Bilkent.

 "Revin pentru al cincilea an cu elevi ai școlii noastre la Habitat pentru Umanitate Beiuș și de fiecare dată plecăm acasă cu amintiri frumoase. Elevii învață multe lucruri folositoare care îi va ajuta mai departe în viață. Învață despre voluntariat, despre cât de norocoși sunt față de nevoiașii pe care îi ajută, învață despre filantropie și despre o altă cultură", spune Kivanc Aker, profesoară la Bilkent și coordonatoarea grupului de voluntari.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite