PORTRET: Vlad Popovici noul Preşedinte al AIESEC Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 21 de ani, orădeanul reuşeşte cu brio să împace şcoala cu responsabilităţile de coordonator al unei organizaţii de prestigiu.

După absolvirea Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, Vlad şi-a dorit să părăsească Oradea în favoarea Clujului. Pe ultima sută de metri a optat pentru Facultatea de Ştiinţe Economice din Oradea. De la bun început însă, el şi-a dat seama că are nevoie de acţiuni extraşcolare care să-l ajute să-şi dezvolte gândirea analitică şi puterea de muncă. „Am optat pentru departamentul de contabilitate din cadrul facultăţii. M-am gândit că e singurul profil care îţi asigură o meserie. Dar mi-am dat seama în scurt timp că nu o să practic această profesie niciodată. Aveam nevoie de o provocare”, spune Vlad.

Lider în timp-record

Căutările lui şi-au găsit răspunsul printr-o întâmplare fericită: „Aveam un prieten membru AIESEC. M-a luat cu el la o conferinţă regională. Din primul moment am simţit că locul meu este alături de ei”, mărturiseşte actualul preşedinte. De la bun început, Vlad a reuşit să se remarce.

Strategii şi proiecte

În scurt timp de la înscriere, el a ajuns vicepreşedinte al departamentului de vânzări. „A fost o onoare şi o mare provocare pentru mine. Aveam menirea de a contacta companii şi de a negocia cu managerii o colaborare fructoasă pentru ambele părţi”, îşi aminteşte studentul. Companiile sunt cele care ajută organizaţia atât prin sponsorizări, cât şi prin susţinerea trainingurilor pe diverse teme.

„Când ai o asemenea responsabilitate înveţi automat să creezi strategii, faci proiecte¸ îţi dezvolţi gândirea analitică şi prezenţa de spirit“, a declarat tânărul. Dincolo de vânzări, Vlad s-a implicat şi în proiectele care vizau schimburi de experienţe cu membrii AIESEC din străinătate. „Am colaborat cu licee din Oradea. Studenţi din străinătate au făcut cu elevi traininguri pe domeniul educaţional sau social. Cea mai mare satisfacţie am avut-o când am fost recunoscut într-o companie. Mama unui elev care participase le traininguri ne-a mulţumit pentru schimbările în bine ale copilului ei“, a mai spus Vlad. Deşi s-a înscris în AIESEC de doar un an şi jumătate, tânărul a reuşit să-şi convingă colegii că are toate calităţile unui lider. El a primit votul de încredere pentru a conduce organizaţia timp de un an.

Planuri de viitor

Vlad spune că va prelua mandatul abia în luna aprilie. „Când am prezentat candidatura am specificat că sunt reguli care trebuie res pectate. Una dintre ele este perioada de tranziţie. Fiecare dintre cei care părăsesc o funcţie trebuie să instruiască alţi oameni care să le preia locul”, a mai declarat studentul.

Întrebări şi răspunsuri
Cum crezi că te ajută AIESEC pe viitor?
Cred că studenţii care sunt înscrişi în AIESEC rămân cu ceva după ce termină facultatea. Au deja experienţă într-un domeniu, au abilităţi dezvoltate, pot demonstra că ştiu să facă ceva palpabil. Pe vreme de criză, foştii membrii AIESEC şi-au dezvoltat cariera.

Ce sfat ai pentru tinerii studenţi?
Să nu se limiteze la Facultate. Să facă ceva în plus. Orice voluntariat îi poate ajuta.

Care e cel mai mare vis al tău?
Să am compania mea, cu şapte angajaţi fericiţi.

Ce-i place
Lui Vlad îi place sa înoate şi să ducă o viaţă echilibrată. Îi plac oamenii cu iniţiativă şi cei care vor să ajungă undeva şi muncesc pentru asta. Tânărul adoră să stea de vorbă cu prietenii.

Ce nu-i place
Nu îi plac oamenii egoişti şi cei care nu se gândesc la binele altora. De asemenea, nu îi plac acele persoane care îşi plâng de milă ori aşteaptă să primească lucrurile pe tavă. Detestă faptul că românii nu îşi respectă ţara şi trăiesc în mizerie.

Profil
Născut. 23 august 1989
Studii. Student la Facultatea de Ştiinţe Economice
Familie. Un frate, Robert

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite