A murit medicul Viorel Porumb, fondatorul şcolii orădene de gastroenterologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul medic orădean Viorel Porumb s-a stins din viaţă la vârsta de 70 de ani, la data de 18 august 2011, după un an de luptă cu o boală necruţătoare. Reputatul specialist va fi condus pe ultimul drum astăzi, de la orele 14.00, la cimitirul municipal.

Având dublă specializare, de medic internist şi de gastroenterolog, Viorel Porumb a profesat până la vârsta de 69 de ani, dedicat până la capăt meseriei şi ideii de a-şi ajuta semenii. Soţia sa, medicul pediatru Maria Porumb, spune că acesta avea o răbdare îngerească, ascultând cu atenţie fiecare pacient. „L-a caracterizat discreţia totală şi o răbdare îngerească. A fost un medic dedicat şi mereu şi-a încurajat colegii să studieze şi să se perfecţioneze", a spus soţia îndoliată. Viorel Porumb şi-a obţinut specializarea în medicină internă la Cluj-Napoca, iar cea în gastroenterologie la Bucureşti. „A fost foarte apreciat de către profesorii săi de acolo, şi chiar i s-a propus să rămână la Cluj. Viorel a refuzat însă, fiindcă a vrut să fie acasă, alături de familie", a povestit Maria Porumb. Profesorul universitar a participat la nenumărate conferinţe internaţionale şi a publicat numeroase tratate de specialitate.

Exemplu de urmat

Reputatul medic, originar din localitatea bihoreană Sânnicolau Român, este întemeitorul şcolii orădene de gastroenterologie şi endoscopie. „Tatăl meu a înfiinţat secţia de gastroenterologie de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea", a spus Şerban Porumb, unul dintre cei doi fii ai profesorul universitar Viorel Porumb. Inspirat de dragostea pentru medicină a tatălui său, acesta a ajuns la rândul său medic, în domeniul chirurgiei plastice şi reparatorii. Fratele său, Cristian Porumb, a ajuns medic stomatolog.

Înmormântare

Viorel Porumb va fi condus pe ultimul drum astăzi, la Cimitirul Municipal Oradea. „S-a prăvălit o stâncă a competenţei şi omeniei", a spus Petru Puşcas, în timp ce familia profesorului Maszarik Dorin l-a descris ca pe un „model de conduită morală şi profesională".  „Coleg minunat şi medic de excepţie, urmând cu stricteţe principiile etice, deontologice şi morale ale înaintaşilor clujeni, al căror demn urmaş a fost", astfel l-au descris Monica şi Traian Lazăr.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite