Singurul complex de schi din judeţul Bihor, „Piatra Grăitoare", îşi aşteaptă vizitatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna aceasta, bihorenii care ştiu să schieze, au o singură opțiune în judeţ, dacă nu vor să se aventureze pe pârtiile neomologate. Conform spuselor reprezentanţilor Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo (SJSS) Bihor, la „Piatra Grăitoare" se află singura pârtie omologată din județ.

Pârtia de la „Piatra Grăitoare" este practicabilă, stratul de zăpadă fiind de aproximativ 30 de cm. „A nins și sperăm să mai ningă. Este foarte multă lume pe pârtie și deocamdată pârtia este practicabilă", a spus Marius Florea. Mii de oameni s-au înghesuit de sărbători de pârtie, stratul de zăpadă permiţând acest lucru.

Info

Inaugurată în 2010 înainte de Crăciun, pârtia de schi „Piatra Grăitoare" se află în satul de vacanță Vârtop, la granița cu județul Alba, pe DN 75, și a fost realizată prin programul „Schi în Români". „Este vorba de un complex de pârtii, cu telescaun cu patru locuri debraiabile, de 1108 metri", a spus Costel Sârghie, primarul Nucetului. Prima pârtie are 1.150 de metri, din care 500 de metri sunt de dificultate mare. A doua pârtie este mai lungă, de 1.400 de metri și de dificultate medie. Telescaunul are o capacitate de 1.400 de persoane pe oră și durata de urcare de la baza pârtiei până în vârf este de 3,41 de minute. Programul de funcționare al telescaunului este între ora 10.00 și 16.00, de marți până joi, între 10.00 și 20.00 vineri și sâmbătă și până la ora 17.00 duminica. De sărbători și în vacanțele școlare telescaunul funcționează între orele 10.00 - 20.00, zilnic. Pârtia are nocturnă, însă nu a fost dotată cu tunuri de zăpadă. În weekend, o urcare cu telescaunul costă 7 lei pentru adulți și 4 lei pentru copii, însă la o cartelă cu 30 de urcări prețul este de 5 lei pe urcare pentru adulți și 3 lei pentru copii. În timpul săptămânii, o urcare costă 5 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii. Echipamentele de schi și de snowboard se pot închiria deocamdată doar din Arieșeni, la 25 de lei pe zi. „De anul acesta, copiii din Nucet vor putea schia gratuit, pe baza unei legitimaţii", a mai spus Costel Sârghie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite