Viitorii medici au lăsat halatele albe pentru bocancii de munte şi cazarea la cort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

An de an la începutul lunii august, platoul Glăvoi din Padiş strigă adunarea pentru tabăra MASH, Medical Adventure in Holiday School, care este prima tabără pentru situaţii de urgenţă din România. Studenţii medicinişti şi nu numai au fost iniţiaţi şi pregătiţi pentru intervenţii în situaţii speciale, astfel încât să devină un sprijin real pentru serviciile speciale de salvare.

Zeci de corturi, de toate mărimile au împânzit, pentru o săptămână, platoul Glăvoi, din Padiş.  Peste şizeci de studenţi  din toate colţurile ţării au ales şi în acest an să-şi petreacă şapte zile din vacanţă în cadrul taberei, aflată la cea de-a 16-a ediţie. Cursuri, aplicaţii practice, drumeţii şi multă distracţie sunt doar câteva dintre momentele de care au avut parte tinerii medicinişti din tabăra MASH. Din peisaj nu a lipsit cortul Crucii Roşii sau cel de armată, care a servit, pe tot parcursul programului, drept sufragerie.

Echipaţi corespunzător zonelor de munte, cu bocanci, pelerine şi rucsacuri în spate, peste şaizeci de studenţii din toată ţara au urmat timp de o săptămână, traseele turistice, au participat la cursuri de prim ajutor, de traumatologie, intervenţie în caz de dezastre, search and rescue, tehnica speologiei alpine, orientare montană sau  utilizarea tehnicilor alpine moderne. Cazarea fiecărui participant a fost la cort, indiferent de condiţiile meteo, mâncarea a fost pregătită la comun, de către reprezentanţii Green Team, iar spălatul s-a făcut la râu ori la duşuri improvizate, cu apă încălzită la soare.

Citeşte mai multe despre tabăra MASH, astăzi, în Adevărul de Transilvania

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite