Victimele muncii la negru pot reclama firmele la ITM Bihor, fără să-și semneze sesizările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiindcă tot mai mulți bihoreni muncesc „la negru", fenomenul luând amploare în ultima perioadă, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor va fi montată săptămâna aceasta o cutie poștală pentru reclamații cu privire la acest subiect. Noutatea e că reclamațiile pot fi depuse și anonime, ITM având obligația de a merge în control la firma reclamată.

Persoanele cărora li s-a promis că li se va face contract de muncă, fără să se întâmple acest lucru, pot reclama „angajatorul" la ITM Bihor. În acest sens există o linie telefonică directă, denumită „Muncă nedeclarată". Sunând la numărul 0800.800.304, bihorenii pot fi siguri că inspectorii de muncă vor merge în control la firma reclamată, chiar dacă ei refuză să-și prezinte identitatea. Reclamațiile vor putea fi făcute și prin intermediul site-ului ITM Bihor, unde va exista o căsuță poștală electronică.

Și pentru firme

Potrivit informațiilor prezentate astăzi de către Simona Iancu, inspector șef la ITM Bihor, reclamațiile pot fi depuse și de către reprezentanții unor firme, cu atât mai mult cu cât companiile care folosesc munca la negru își permit prețuri mai mici, fiindcă nu își plătesc dările către stat, reprezentând astfel o concurență neloială pentru întreprinzătorii corecți.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite