Vicecampionul mondial la kyokushin, Marius Ilaş, sportivul anului în Bihor pentru rezultatele din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Ilaş, legitimat la CS Gym Oradea, a fost desemnat sportivul anului la probe individuale, neolimpice. Luptătorul orădean a fost premiat aseară la Gala sportului bihorean pentru titlurile de vicecampion mondial şicampion european la kyokushin, în 2009.

Federaţia Română de Karate Kyokushin a înregistrat în acest an cele mai bune rezultate din istorie. Sportivii Marius Ilaş şi Viviana Chirilă au devenit vicecampioni mondiali, în iunie, la Sankt Petersburg. În aprilie, Marius Ilaş a devenit pentru a treia oară campion european. Pentru rezultatele din acest an, luptătorul a fost desemnat sportivul anului de Direcţia Judeţeană de Sport Bihor. "Mă bucur că am reuşit să mă motivez suficient încât să obţin acest rezultat. Sper să reuşesc să-mi menţin starea de spirit şi motivarea şi să-mi păstrez titlul în anul care urmează", a declarat sportivul. Deşi concurează la o probă individuală, el recunoaşte că rezultatele sunt meritul unui efort colectiv, al colegilor de antrenament, al antrenorului Harris Wallmen care l-a îndrumat, al părinţilor care l-au înţeles şi al medicilor orădeni Anton Mia şi Khaled, care l-au ajuta să se refacă după o accidentare gravă, suferită cu trei săptămâni înainte de Cupa Mondială. "Vreau să-i mulţumesc preşedintei federaţiei, Anca Wallmen, pentru sprijinul acordat în momentele grele şi aş vrea să-i dedic acest titlu", a spus aseară Marius Ilaş.

Luptătorul orădean practică kyokushin de la vârsta de 13 ani şi a câştigat zeci de titluri naţionale şi internaţionale. "Marius e unul dintre cei mai complecşi karateka pe care i-am întâlnit vreodată. E extrem de disciplinat ca sportiv, extrem de talentat şi reuşeşte să găsească în luptele lui soluţii incredibile la situaţii imposibile. E un lucru nativ, care nu se poate învăţa sau preda şi care provine mai mult din inspiraţie decât din muncă. E un artist marţial în adevăratul sens al cuvântului şi una dintre cele mai importante figuri din kyokushinul românesc actual", spune despre Marius Ilaş antrenorul Harris Wallmen.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite