Viață de student în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Popa studiază în SUA
Raluca Popa studiază în SUA

Raluca Popa, studenta din Oradea stabilită în Los Angeles, ultimul român din lume care a votat pentru președinte, a povestit pentru Adevărul de Seară cum este viața în Statele Unite ale Americii.

Cel mai mult îi place că tinerii de acolo sunt independenți și au posibilitatea să se descurce singuri, să nu depindă financiar de părinți. Ea lucrează de la 20 de ani, în logistică și transporturi, și între timp urmează și cursurile Colegiului El Camino. A plecat din România în 1999, când era în clasa a zecea. "Am vrut o viață mai bună, oportunități", povestește Raluca. Liceul l-a terminat în Statele Unite și recunoaște că i-a fost foarte ușor după ce primele zece clase le-a făcut în România. "Educația din România nu se compară cu cea de aici. În România a fost super. Aici este foarte ușor în liceu. La colegiu și la universitate este puțin mai greu", spune orădeanca.

Studiază medicina

Ea urmează acum colegiu, pentru a deveni asistentă. Dacă dorește să se specializeze în acest domeniu trebuie să urmeze și cursurile unei universități. Ca să faci cursurile unei universități este destul de scump, însă școala și statul îți oferă o grămadă de posibilități, pentru a te ajuta să-ți faci un rost în viață. "După ce încep cursurile la universitate va trebui să mă las de slujbă, pentru că nu voi avea timp și de școală și de slujbă. Aici statul, spitalul-în cazul celor care urmează medicina- sau companiile private, te ajută să-ți plătești studiile, iar când termini te angajează și returnezi împrumutul", explică Raluca Popa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite