Vezi aici câte persoane din județul Bihor au apărut în plus pe listele electorale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor
Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor

Reprezentanții Prefecturii Bihor au transmis la Guvern datele reale ale numărului de alegători. Acestea vor fi transmise Curţii Constituţionale a României în vederea validării referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.

Astfel, în judeţul Bihor sunt aproximativ 20.000 de persoane mai puţin faţă de listele electorale permanente folosite la referendumul din 29 iulie. „S-a făcut o evaluare a numărului de cetăţeni ai judeţului Bihor. Pe baza raportării primite de la primăriile din judeţ, puţin sub 20.000 de bihoreni de fac parte din cele nouă categorii de cetăţeni comunicate de Guvern", a declarat Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor.

Raportările au fost transmise la Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar Curtea Constituţională va decide dacă acele persoane trebuiau sau nu să figureze în listele electorale.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, sâmbătă, că acţiunea de strângere a datelor din teritoriu necesare pentru documentele cerute de Curtea Constituţională, în legătură cu referendumul, va continua până luni, când se speră că aceasta va fi finalizată. "Sperăm ca mâine (duminică - n.r.) să începem centralizarea datelor. (...) Luni va trebui să avem totul gata, ?capacul la lucrare?", a mai spus Stroe, după o şedinţă desfăşurată la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Ministrul delegat pentru Administraţie nu a precizat în ce ar consta eventualele schimbări majore pe listele electorale permanente, în urma actualizării, rezumându-se să afirme: "Va fi interesant, veţi vedea".

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite