FOTO Cum a trucat primarul oraşului Marghita fotografiile ştrandului realizat pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştrandul din Marghita în Photoshop (sursa foto: www.ebihoreanul.ro)
Ştrandul din Marghita în Photoshop (sursa foto: www.ebihoreanul.ro)

În luna iunie anul trecut, primarul oraşului Marghita, Dorel Talpoş, inaugura cu mare fast ştrandul din oraş. Acesta urma să atragă mii de turişti în zonă. A trecut aproape un an şi acest lucru nu s-a întâmplat. Ba, mai mult, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au ajuns fotografii care atestă cu totul altceva.

Oraşul bihorean Marghita este zguduit în aceste zile de un scandal. În luna iunie anul trecut primarul PDL-ist, Dorel Talpoş, a inaugurat ştrandul care face parte din proiectul "Parcul Balnear din Regiunea de Nord Vest, locaţiile Tăşnad, Beltiug, Marghita" în valoare de 3,8 milioane de euro, cu finanţare europeană, proiect câştigat în anul 2008.

Ştrandul din Marghita în Photoshop

Click pe poză pentru a vedea mai multe imagini

Peste 1 milion de euro, fără TVA, au fost alocaţi pentru realizarea parcului balnear de 10 hectare, cu două bazine, vestiare şi grupuri sanitare, terenuri de sport, drum de acces, parcări, alei, trotuare, canalizare şi staţie de epurare. Deşi toate acestea apar în fotografiile trimise la Minister, realitatea este cu totul alta. Bazinele au fost pline cu apă doar o singură zi, după care, potrivit primarului, porţile ştrandului au fost deschise, dar nu a putut fi folosit deoarece "nu aveam serviciul public specializat ca să concesionăm ştrandul pentru a fi funcţional". Dorel Talpoş  mai susţine că în prezent acest serviciu există şi că ştrandul va funcţiona cât de curând.

Primalul oraşului Marghita, Dorel Talpoş, acuzat că a trucat fotografiile unui ştrand pentru care a obţinut bani europeni

Primarul este acuzat că, pentru a reuşi să demonstreze Ministerului că lucrările sunt terminate, a trimis fotografii prelucrate în photoshop.  În ce priveşte această acuzaţie Dorel Talpoş afirmă că este o găselniţă scoasă la iveală de adversarii politici. "Se apropie campania electorală. Până acum nu m-am confruntat cu nicio acuzaţie. Mă aştept la astfel de acuzaţii şi în perioada următoare, până după alegeri, când lucrurile vor reveni la normal", a spus primarul. El neagă cu vehemenţă acuzaţiile de falsificare a fotografiilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite