Oradea: Direcția Sanitară Veterinară și-a mustrat medicul din Beiuș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Balasz Szilveszter, medicul veterinar oficial al DSVSA Bihor, responsabil de zona Beiuș, a fost mustrat în scris, de către conducerea direcției, pentru că nu a reușit să asigure respectarea condițiilor sanitar-veterinare din piața Beiuș.

Războiul declarat de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor, împotriva condițiilor de igienă improprii, din piețele din județ, se lasă cu victime. În urma controlului desfășurat sâmbătă, în piața agro-alimentară din Beiuș, Balasz Szilveszter, medicul veterinar oficial al DSVSA Bihor, responsabil de zona Beiuș, a fost mustrat în scris, de către conducerea direcției.  “Aceasta este doar prima sancțiune”, amenință Mircea Gelu Budău, director coordonator la DSVSA Bihor, revoltat că un funcționar al direcției a aprobat tacit neregulile care au loc în piața din Beiuș. Balasz Szilveszter a fost mustrat fiindcă nu a amendat niciuna dintre părțile responsabile și nu a reușit să asigure condițiile sanitar-veterinare în piața din Beiuș.

Primăra Beiuș, dezinteresată

Potrivit lui Mircea Gelu Budău, condițiile din piață sunt sub orice critică, mizeria fiind la ea acasă. Produsele alimentare de origine animală sunt ținute la temperature mult prea înalte. Cu ocazia controalelor este practic imposibilă verificarea producătorilor agricoli fiindcă, imediat ce se află de venirea inspectorilor, piața se golește, cel puțin pe jumătate.  “Piața Beiuș se află în administrația Primăriei Beiuș, unde primarul nu a răspuns solicitărilor noastre, nu a onorat nicio invitație a autorității competente de a clarifica situația, motiv pentru care administrația pieței a și fost sancționată”, spune Budău. “După mai multe solicitări, reprezentanții DSVSA Bihor au avut o întâlnire cu primarul Beiușului, Adrian Domocoș. I s-au transmis condițiile minime necesare de funcționare a unui spațiu special, destinat vânzării produselor lactate și a laptelui, urmând ca Primăria Beiuș să prezinte un proiect viabil în cel mai scurt timp”, spune Mircea Gelu Budău. Administratorul pieței Beiuș are la dispoziție 30 de zile pentru a remedia situația și a asigura condiții corespunzătoare de comercializare a produselor primare, în piață.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite