Vânătorii lui Țiriac au ocolit Aeroportul Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Țiriac și milionarii europei vânează astăzi mistreți la Balc, la tradiționala partidă de vânătoare organizată anual în Bihor. Vânătorii din toată Europa au ajuns ieri în județul Bihor, însă pe la Debrețin.

Un singur vânător VIP a aterizat la Oradea, ceilalți preferând un aeroport din Ungaria

Vânătorii VIP invitați de miliardarul Ion Țiriac pe domeniul cinegetic de la Balc au fost așteptați degeaba la Aeroportul din Oradea.  Un singur vânător, sosit de la București, a ales să folosească aeroportul din Oradea, ceilalți aterizând, ca anul trecut, pe aeroportul din Debrețin, Ungaria.  De altfel, Țiriac nu a mai venit pe Aeroportul din Oradea de la incidentul din 2009, când avionul care transporta invitații și pe fiul acestuia, Ion Ion, a ieșit de pe pistă. Potrivit lui Gheorghe Pasc, directorul general al Aeroportului din Oradea, milionarii așteptați în acest weekend la Balc au ales să folosească aeroportul din Debrețin, situat la 60 de kilometri de Oradea. Potrivit reprezentanților aeroportului din țara vecină, mai multe avioane private au solicitat ieri acordul pentru a ateriza la Debrețin.

A ieșit de pe pistă

Avionul de tip Galaxy a ieșit mai bine de 200 de metri de pe pista de aterizare cu trenul de aterizare rupt, în ianuarie 2009. Aeronava transporta o parte din invitații lui Țiriac la tradiționala partidă de vânătoare de la Balc. Din fericire nici unul din cei 10 pasageri nu au fost răniți.  În avion se aflau și fiul lui Țiriac, Ion Ion, dar și fostul soț al Mihaelei Rădulescu, Elan Scwharzenberg. La momentul respectiv , accidentul a fost pus pe seama stării proaste în care se afla pista Aeroportului din Oradea.  Ancheta făcută în urma incidentului a scos însă la iveală faptul că nu aeroportul a fost de vină. Mai mult, Ion Țiriac a avut de plătit aeroportului daune în valoare de 10.000 de lei, contravaloarea reparațiilor la pistă.

Cu toate astea, de la incidentul din 2009, Ion Țiriac a ocolit Aeroportul din Oradea. Anul trecut, o mică parte dintre invitați aterizat pe aeroportul orădean, restul pe cel din Debrețin. La fel s-a întâmplat și în acest an, când un singur vânător a sosit pe Aeroportul din Oradea.

Aeroport performant la Debrețin

Reprezentanții Aeroportului din Debrețin au confirmat ieri că mai multe aeronave private au cerut permisiunea pentru a ateriza la ei.
Aeroportul din Debrețin este al doilea ca mărime, din Ungaria, dupa Ferihegy, Budapesta. În aprilie 2004 pe Aeroportul Debrecen, fiind unicul aeroport internațional din provincie, a fost realizată vamă aeriană și hotar aerian internațional.  Aeroportul este capabil să primească și să doteze aproape orice tip de avion care zboară în Europa.  Aeroportul are o pistă de aterizare de beton de 2500 metri lungime şi 40 metri lăţime şi căi de pornire-oprire de 20 metri lăţime. Este o frontieră deschisă în permanenţă, un aeroport comercial public internaţional şi cale vamală, la nivelul acestor certificări fiind identic cu aeroportul Ferihegy de la Budapesta. Sistemul său de navigare ILS asigură siguranţa transportului şi în condiţii de vizibilitate limitată.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite