Miliardarii Europei îşi dau întâlnire în Bihor, unde sâmbătă începe tradiţionala vânătoare de la Balc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac îşi aşteaptă în acest weekend invitaţii VIP, pe domeniul cinegetic de la Balc. Se pare că aceştia vor ateriza la Debrecen, de unde vor fi transportaţi până la Balc. Singurul miliardar care intenţionase să aterizeze pe Aeroportul din Oradea a fost Wolfgang Porsche, însă acesta s-a răzgândit ulterior, anulând miercuri seară planul de zbor.

Sorin Hodişan, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA)  Bihor, a declarat astăzi că va supraveghea, alături de cel puţin cinci medici, vânătoarea de la Balc, care va începe sâmbătă. Directorul DSVSA Bihor a declarat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor examina fiecare porc mistreţ ucis la Balc, pentru a evita izbucnirea unor focare de trichineloză şi pestă porcină. „Vom fi acolo în zilele de 21 şi 22 ianuarie", a spus Sorin Hodişan. Dacă anul trecut niciunul dintre mistreţii împuşcaţi de către vânătorii VIP de la Balc nu a fost infectat, în 2010, 5 dintre cei 160 de porci doborâţi au fost depistaţi cu trichineloză. Arsenie Maroşan, primarul din Balc, a spus că, până la această oră, nu a fost invitat să participe la vânătoare. „În ceilalţi ani am fost invitat, dar cu câteva zile înainte de a începe vânătoarea. Probabil voi primi invitaţia mâine", a spus primarul din localitatea Balc.

Porsche a vrut să aterizeze la Oradea, dar s-a răzgândit

Ca în 2010, când majoritatea invitaţilor lui Ion Ţiriac au preferat să aterizeze la Debrecen, şi anul acesta miliardarii Europei ocolesc Aeroportul din Oradea, în ciuda lucrărilor de modernizare prin care a trecut terminalul. „Un singur avion din străinătate a depus deocamdată un plan de zbor pentru a ateriza la Oradea. Este vorba despre un plan de zbor pentru vineri, din partea companiei Porsche, pentru un aparat Cessna, care a fost însă anulat, chiar de miercuri seară", a declarat Gheorghe Pasc, comandantul Aeroportului din Oradea. Aerogara din Oradea este ocolită de către vânătorii de la Balc, de la incidentul din 2009, când un avion Galaxy 200 care îl transporta pe Ion Ion Ţiriac şi alţi 9 invitaţi a ieşit de pe pistă, din cauza gheţii.

Taraf şi cântăreţe sexi pentru magnaţi

George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold (Chrysler), Siegfried Wolf, preşedintele companiei Magna Europa, Franz Rauch, cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru în mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, sunt numai câţiva dintre invitaţii lui Ion Ţiriac. Aceştia se vor delecta vineri seară cu un taraf de muzică populară. Ca în fiecare an, miliardarul român s-a asigurat că atmosfera la Balc va fi una fierbinte, invitându-le să cânte pe Andreea Bănică şi Corina Bud. Anii trecuţi, divertismenul a fost asigurat de Gheorghe Zamfir, Anna Lesko, Lavinia şi Anamaria Ferenţ.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite