FOTO Vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Mai mult de 250 de mistreţi au fost împuşcaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia din acest an a vânătorii organizate de către Ion Ţiriac la Balc s-a încheiat. Miliardarul şi invitaţii săi au decolat astăzi de la Aeroportul din Oradea. Potrivit informaţiilor primite de la Gheorghe Pasc, comandantul aeroportului orădean, două avioane au avut ca destinaţie Bucureşti, două au decolat spre Viena şi unul spre Rotterdam.

Update, ora 18.30

Sorin Hodişan, directorul DSVSA Bihor, a declarat pentru un săptămânal local că, în cele două zile de vânătoare, la Balc ar fi fost împuşcaţi  254 de mistreţi.

Aproximativ 20 de apărători ai drepturilor animalelor, din România, Austria, Marea Britanie, Germania şi Olanda, membri ai Vier Pfoten,  i-au cerut miliardarul lui Ion Ţiriac să ţintească mingea, nu mistreţul, adică să socializeze jucând tenis, nu ucigând animale crescute în ţarc. Aceştia au protestat sâmbătă dimineaţă, într-un mod inedit,  în faţa domeniului cinegetic de la Balc. Cu ajutorul unui banner de 4 metri, inscripţionat cu mesajul „Stop killing! Play tennis!" (Opriţi uciderea! Jucaţi tenis!), pe care l-au folosit pe post de fileu, activiştii au jucat în mod simbolic o partidă de tenis, în timpul sosirii invitaţilor. „Toate animalele de la Balc sunt închise într-un ţarc, iar acest lucru nu este fair play", a declarat Veronica Tulpan, director de programe naţionale Vier Pfoten România. Aceasta a spus că fundaţia va cere Ministerului Mediului să interzică vânătoarea la ţarc în România, deşi această practică este permisă în ţări precum Germania şi Austria.

image
image
image

Protocol de confidenţialitate

Potrivit protestatarilor, de-a lungul celor 8 partide de vânătoare organizate până acum, nu mai puţin de 1.400 de animale au fost ucise în numele „agrementului", „distracţiei" şi „socializării", de către cercul exclusivist de la Balc. Poate tocmai pentru ca activiştii să nu mai deţină astfel de cifre, Ion Ţiriac şi-a dorit ca numărul mistreţilor împuşcaţi anual la Balc să nu mai devină public. „Nu pot divulga numărul exemplarelor împuşcate, de la care a trebuit să recoltăm probe. Am semnat un protocol", a declarat Sorin Hodişan, şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor. Nici invitaţii lui Ţiriac nu au fost mai volubili. Elan Schwartzenberg, singurul dintre vânătorii VIP care binevoise în fiecare an să facă scurte declaraţii jurnaliştilor, a fost anul acesta surprinzător de rezervat, abţinându-se de la declaraţii chiar şi în momentul în care protestatarii de la Vier Pfoten au încercat să-i blocheze accesul spre domeniul cinegetic de la Balc.

image
image
image

Dă click pe poze pentru a vizualiza mai multe imagini

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite