Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin a fost extinsă și la femeile de peste 24 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea gratuită se poate face şi femeilor peste 24 de ani
Vaccinarea gratuită se poate face şi femeilor peste 24 de ani

Bihorencele care au trecut de vârsta de 24 de ani au fost incluse și ele în campania pentru vaccinare gratuită anti HPV (împotriva cancerului de col uterin). Pentru a beneficia de una dintre cele 2.000 de doze care au ajuns în Bihor, acestea trebuie să se adreseze în primă fază medicului ginecolog.

În prima decadă a lunii iulie, Direcția de Sănătate Publică Bihor a primit de la Ministerul Sănătății 2.000 de doze de vaccin anti-HPV. Potrivit lui Marius Pîrcioagă, directorul instituției, s-a început deja distribuția dozelor către cabinetele de medicină școlară, medicii de familie și cei de specialitatea de obstetrică-ginecologie.

Peste 2.000 de femei vaccinate

„Bihorencele cu vârsta cuprinsă între 12 și 24 de ani se pot adresa pentru vaccinare medicilor școlari sau direct medicului de familie pe a căror listă sunt înscrise, iar cele peste 24 de ani trebuie să se programeze pentru consultație și efectuarea testului Babeș - Papanicolau", a precizat șeful DSP. Până la sfârșitul lunii iunie în Bihor au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin 2.133 de femei, cu una, două sau trei doze, din cele 8.342 primite de la Ministerul Sănătății.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite