Vacanță cu adrenalină pe Crişurile din Bihor, în plin sezon estival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventurile acvatice sunt la mare căutare în această perioadă. Kayakingul, raftingul şi canoeingul fac să crească adrenalina. Judeţul nostru are râuri care permit practicarea acestor sporturi indiferent de nivelul de pregătire al celor care aleg să trăiască o astfel de experienţă.

Iubitorii sporturilor extreme de vară pot alege să îşi dozeze adrenalina pe unul dintre trasele cu ape repezi sau ape mai liniştite, unde au posibilitatea să practice rafting, kayaking sau canoeing. Aceste sporturi au început să prindă contur, în Bihor, în anul 2004, iar de atunci sunt în continuă dezvoltare.

"Este foarte important ca persoanele care aleg să practice aceste sporturi să fie echipate corespunzător  şi să se aventureze pe trasee  care sunt în concordanţă cu pregătirea lor", ne-a spus Pinter Istvan preşedintele Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor

Cei care optează pentru practicarea lor sunt de obicei tinerii, dar nu fac excepţie nici persoanele trecute de  prima tinereţe. Şi cum în astfel de aventuri cea mai importantă este siguranţa celor din barcă, echipamentul trebuie să fie unul adecvat. "Este foarte important ca persoanele care aleg să practice aceste sporturi să fie echipate corespunzător  şi să se aventureze pe trasee  care sunt în concordanţă cu pregătirea lor", a spus Pinter Istvan preşedintele Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Ape pentru toate categoriile

Pentru începători, salvamontiştii recomandă Crişul Repede, porţiunea dintre Bulz şi Vadu Crişului, deoarece este cel mai accesibil traseu. Pe o scară de la 1 la 6, acest râu are gradul 2 de dificultate şi o lungime de 19 kilometri. Aici se poate practica atât rafting cât şi kayaking sau canoeing. Crişul Pietros este un râu care are un grad de dificultate de 3 - 4 şi se pretează cel mai mult pentru kayak şi canoe. Practicanţii trebuie să fie atenţi la obstacolele întâlnite  deoarece  sunt mai mari şi mai variate. Un alt loc agreeat de iubitorii acestor sporturi este Valea Drăganului. Apa este rapidă, are o cădere mare, fiind locul ideal pentru kayak şi canoe. Aceleaşi sporturi se pot practica şi pe râul Galbena, doar că aici gradul de dificultate poate ajunge chiar şi la 5. Toate cele trei sporturi extreme pot fi practicate şi pe Arieş, însă doar în lunile aprilie - mai sau într-o perioadă ploioasă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite