VIDEO Turismul electoral se pedepseşte. Vezi aici cum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii îi informează pe orădeni
Poliţiştii îi informează pe orădeni

Închisoare de la 6 luni la 5 ani este pedeapsa pe care o riscă persoanele cu drept de vot dacă aleg să practice turismul electoral la referendumul pentru demiterea preşedintelui ce se va desfăşura în data de 29 iunie.

"Votează legal" acesta este mesajul fluturaşilor pe care poliţiştii orădeni îi împart în aceste zile orădenilor şi nu numai.  Campania se desfăşoară la nivel naţional până în data de 29 iunie şi are ca scop informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

"Campania se adresează în general, tuturor cetăţenilor români cu drept de vot, şi în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul urban şi rural, membrilor formaţiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicaţi în derularea campaniei electorale", ne-a spus inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Orădenii susţin că în cei 22 de ani de democraţie şi-au dat seama că nu merită să rişte nimic pentru un vot. "Nu mă poate prosti cu bani sau cu altceva. Merg la vot şi voi pune ştampila aşa cum îmi dictează conştiinţa", a afirmat Andrei Matiu.

În cadrul acţiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, sunt postate afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg, sunt distribuite pliante , cu preponderenţă în mediul rural şi în locurile cu valori de trafic ridicat, respectiv în secţiile de votare în ziua votului, iar spoturile TV şi audio sunt difuzate la posturile centrale şi locale de televiziune şi radio.

"Autorităţile au prevăzut măsuri pentru a depista fraudele electorale, iar cetăţenii care săvârşesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii. Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, în care  Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple si se vor sesiza organele de urmărire penală în cazul persoanelor care au votat de mai multe ori", a mai afirmat Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite