Oradea: VIDEO Tinerii cu bani se dau peste cap pentru extaz (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bihorenii cu bani descoperă sporturile extreme şi alte modalităţi de relaxare decât televizorul şi cluburile.

„Zorbul dă pastila de adrenalină necesară”, spune Andrei Gălăţeanu, fan al acestui sport. În funcţie de poziţia în care practicantul este fixat în bila uriaşă de plastic şi de relieful pe care aceasta alunecă, tumbele făcute în zorb şi senzaţiile trăite sunt diferite şi extraordinare. Practicarea zorbului nu este chiar ieftină. Închirierea unui zorb costă 400 de euro.

„Într-o oră poţi face între şase şi zece ture cu zorbul, iar dacă grupul este mai mare, pot practica acest sport şi cei din clasa medie”, spune Radu Tănase, managerul unei firme de sporturi extreme. Dacă se închiriază două zorburi, preţul este de 550 de euro. Dacă turiştii vor o zonă mai izolată şi mai sălbatică, preţurile cresc uşor pentru că trebuie dus şi un generator electric pentru umflarea „bilei”, iar transportul mai creşte preţul.

„Baza noastră este la Vadu Crişului. Zona asta este o mină de aur pentru Bihor. Îmi doresc să o transformăm în a doua Poiana Braşov”, spune Tănase. În funcţie de pretenţiile şi puterea financiară a clienţilor ieşirile se pot organiza şi în alte locuri. Pe lângă zorbing, iubitorii de adrenalină pot practica ture de rafting, kayaking, snowkayaking, alpinism, speoturism, trekking, snowboarding, călărie, paraşutism, airboarding şi multe altele, care pot fi practicate la mai puţin de o sută de kilometri de Oradea. „Pentru un grup de turişti care se programează din timp putem oferi oricare din cele 27 de activităţi pe care le facem, în orice parte a ţării şi chiar în străinătate”, spune managerul Radu Tănase.




Sport extrem cu Salvamont
„Cei care apelează la firme de sporturi extreme trebuie să se uite nu doar la preţ, ci şi la ce se oferă. Este necesar să li se facă un instructaj şi să li se asigure echipamentul de protecţie necesar pe durata exerciţiilor”, spune Adrian Marin, vicepreşedintele Salvamont-Salvaspeo. Casca, vesta şi costum de neopren, dacă apa este rece, sunt absolut obligatorii. „În cazul echipajelor de rafting sau kayaking este bine să fie şi un monitor (instructor) în barcă pentru a-i ghida”, adaugă Marin. Fără instructaj, distracţia poate deveni riscantă. Salvamontiştii organizează şi ei astfel de activităţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite