VIDEO Marius Ilaş este pe locul 1 în topul luptătorilor kyokushin din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un top al sportivilor kyokushin îl clasează pe sportivul legitimat la CS Gym Oradea pe locul 1 în Europa şi pe locul 4 în topul mondial. Rezultatele sunt urmare a performanţelor obţinute de luptătorul orădean în 2009, când a câştigat Campionatul European şi a ieşit vicecampion mondial la kyokushin.

Federaţia Română de Kyokushin a mai înregistrat o performanţă, prin intermediul sportivului orădean Marius Ilaş. Luptătorul este clasat, potrivit unui top realizat de site-ul haukis.com, pe primul loc în topul luptătorilor de kyokushin din Europa şi pe locul 4 în topul mondial, după Alexander Erokhin - Russia IFK, Roman Nesterenko - Rusia Shinkyokushin şi japonezul Zenjyuro Mori. Topul cuprinde atât luptătorii din federaţiile afiliate la World Karate Organization, cât şi din cele afiliate International Karate Organization. Clasificarea a fost realizată ca urmare a unui punctaj realizat de fiecare luptător în funcţie de rezultatele obţinute în urma participării la competiţiile internaţionale. S-a ţinut cont şi de importanţa şi prestigiul competiţiilor la care au luat parte karateka, în anul 2009.

Vicecampion mondial în 2009

Anul trecut, Marius Ilaș a câştigat al treilea titlu de campion european la karate kyokushin, categoria - 80 kilograme în cadrul Campionatului European de Karate Kyokushin care s-a desfăşurat la Kiev, pe 5 aprilie. În iunie, luptătorul orădean a obţinut locul secund la Cupa Mondială desfăşurată la Sankt Petersburg. În finala de la Sankt Petersburg, Marius Ilaş l-a întâlnit pe rusul rusul Roman Nesterenko, situat pe locul doi în topul mondial realizat de haukis.com şi câştigătorul locului patru la ultima ediţie a Campionatului Mondial de la Tokyo.

Primul luptător român în top

Potrivit site-ului haukis.com, clasificarea a fost făcută ca urmare a unui punctaj realizat de fiecare luptător în funcţie de rezultatele obţinute în urma participării la competiţiile internaţionale. S-a ţinut cont şi de importanţa şi prestigiul competiţiilor la care au luat parte karateka, în anul 2009. „Rezultatul e impresionant si important pentru noi, vine ca o recunoastere a unui efort îndelungat, mai ales că în realizarea topului s-au luat în considerare toţi karateka Kyokushin, indiferent de organizaţia din care fac parte. România nu a avut niciodată un luptător poziţionat pe prima treaptă în acest top. Pentru mine nu e o surpriză. Ştiu cât munceşte Marius şi ştiu cât de talentat e. Săptămâna aceasta plecăm în Spania, la Campionatul European. Sper să confirme rezultatul de anul trecut, când a iesit campion în cadrul categoriei -80 kg", a declarat Harris Wallmen, antrenorul sportivului. „Este o recunoaştere în plus a valorii sportivului nostru. Există un punctaj riguros în baza căruia Marius a fost pus în fruntea topului european, respectiv pe locul patru în topul mondial. Este cu atât mai important cu cât s-a luat în considerare concurenţa dintre federaţiile de kyokushin existente", a adăugat Anca Wallmen, preşedintele Federaţiei Române de Karate Kyokushin.

Rezultate remarcabile în 2009

Anul trecut, Marius Ilas a câştigat al treilea titlu de campion european la karate kyokushin, categoria - 80 kilograme, în cadrul Campionatului European de Karate Kyokushin care s-a desfăşurat la Kiev, pe 5 aprilie. În luna iunie, luptătorul orădean a obţinut locul second la Cupa Mondială desfăşurată la Sankt Petersburg. În finala de la Sankt Petersburg, Marius Ilaş l-a întâlnit pe rusul rusul Roman Nesterenko, situat pe locul doi în topul mondial realizat de haukis.com şi câştigătorul locului patru la ultima ediţie a Campionatului Mondial de la Tokyo.

image

Ghidat de arte marţiale

Marius Ilaş (2 Dan) practică karate kyokushin de la vârsta 13 ani. Iniţial nu s-a gândit că va ajunge la performanţă. „Voiam să fac arte marţiale. Treptat au început competiţiile şi a urmat o ordine firească", mărturiseşte sportivul. „Kyokushin este o atitudine, care te îndeamnă să nu abandonezi la primul obstacol pe care-l întâlneşti. Încerci să-ţi urmezi drumul fără să renunţi la obiectiv, încerci să-ţi depăşeşti propriile limite şi dacă poţi să-i ajuţi şi pe ceilalţi", spune Marius Ilaş despre karate kyokushin. Această convingere nu o aplică doar atunci când este pe tatami sau în sala de antremente.

Câteva din rezultatele obţinute de sportiv de-a lungul anilor

1998 Martfu Kupa Ungaria (Locul I Tineret -70kg)

1999 Martfu Kupa Ungaria (Locul I Tineret -70kg)

1999 Campionatul European tineret Szolnok Ungaria (Locul I Tineret -70kg)

2002 Hajdu Soboszlo Kupa Ungaria (locul I Seniori -80kg)

2003 Campionatul European Seniori Kaunas Lituania (Locul III -80kg)

2003 Branka Bosjnaka Memorial Croatia (locul I Seniori -80kg)

2004 Stabilitas Ring Kupa Budapesta (locul I -85kg)

2004 Branka Bosjnaka Memorial Croatia (locul I Seniori -80kg)

 2005 Stabilitas Ring Kupa Margitsziget Budapesta (locul I open)

 2005 Campionatul European Seniori Copenhaga Danemarca (Locul I -80kg)

 2006 Hungarian Open Seniori Szolnok Ungaria (Locul I -80kg)

2006 Branka Bosjnaka Memorial Croatia (locul I Seniori -80kg)

2008 Branka Bosjnaka Memorial Croatia (locul I Seniori -80kg)

2009 Hungarian Open Seniori Nyiregyhaza Ungaria (Locul I -80kg)

2009 Campionatul European Seniori Kiev Ucraina (Locul I -80kg)

 2009 Cupa Mondiala Sankt Petersburg Rusia (locul II - 80kg)

Marius Ilaș vs Kazuhito Yamada la Cupa Mondială

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite